Foto: DELFI
Šķiet, ikvienam vismaz reizi dzīvē ir nācies sastapties ar nekaunīgu autobraucēju. Nekauņu pārgalvīgā braukšana var ne tikai sagandēt noskaņojumu, bet arī radīt draudus citu veselībai un pat dzīvībai. Skaidrojam, kuri autovadītāji ir lielākie neprašas un kāpēc ir tik svarīgi Latvijā izskaust agresīvo braukšanu.

Man ir draugs – Ēriks. Viņš ir prasmīgs autobraucējs, to nevar noliegt, taču reizē pie stūres mēdz būt arī ļoti agresīvs. Vaicāju viņam – kāpēc tā? Esmu visai nepārliecināta braucēja, tāpēc man šāda vēlme sacensties ir visai nesaprotama. Viņš skaidro, ka izvēlas braukt agresīvi, kad cits satiksmes dalībnieks ir nemākulīgs un tādējādi izraisa bīstamas situācijas. "Tad gribas pārmācīt," viņš teic. Vienlaikus Ēriks piebilst, ka nekad neriskētu tā, lai izraisītu avāriju vai lai būtu kādas sekas. Tās ir gluži kā tādas sacensības, viņš skaidro. "Ja kaut kur iebrauc ātrāk, kaut kādā ziņā liekas, ka uzvari." Viņš, kā jau liela daļa pārgalvīgo autovadītāju, īsti neapzinās, kādas var būt sekas. Jā, vari braukt pārliecinoši un ticēt, ka nevienam nenodari kaitējumu, taču nekad nevari prognozēt, kā rīkosies citi.

Par cilvēku autovadīšanas prasmēm netrūkst nedz joku, nedz anekdošu. Sieviete – it īpaši savienojumā ar blondiem matiem – ir nāvējoša kombinācija. Savukārt, ja reiz pie stūres sēž vecāka gadagājuma vadītājs, tad noteikti vilksies kā gliemezis. Dievs pasargi tādam gadīties ceļā! Mēdz teikt – katrā jokā ir daļa patiesības, taču vai tā ir arī šajā gadījumā? Kuri tad īsti ir tie bīstamākie autovadītāji?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!