Bērnu slimnīcā atklāj atjaunoto virtuvi un uzsāk ēšanas kustību 'Ēstprieks'
Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 29. septembrī, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) prezentēta jaunieviestā veselīgas ēšanas kustība "Ēstprieks", kuras pamatā ir veselīgs, vietējs, pilnvērtīgs un garšīgs uzturs. Pasākuma laikā tika atklāta arī jaunā, ar mūsdienīgām iekārtām aprīkotā slimnīcas virtuve, kas ir daļa no gadiem ilgi lolota sapņa par iespējām bagātāku virtuvi un bērniem saistošu ēdienkarti, lai ikviena maltīte ne vien stiprinātu bērnu veselību, bet arī ieinteresētu bērnus ēst veselīgāk, informēja slimnīcā.

Bērnu slimnīcā stacionāra nodaļās ik gadu ārstējas ap 15 000 bērnu, kuriem uzturēšanās slimnīcas vidē var būt satraucoša. Bērnu slimnīca par vienu no uzdevumiem izvirzījusi radīt bērnam un viņa ģimenei pēc iespējas draudzīgāku vidi, lai bērns justos mierīgāks, rastu arī prieku spēlēties un ikviena maltīte viņam sagādātu prieku. Tādēļ Bērnu slimnīcas virtuve piedzīvojusi vērienīgas pārmaiņas, kur tagad pacientiem ir pieejama jauna ēdienkarte, kas izstrādāta sadarbībā ar uztura speciālisti Lizeti Pugu. Ēdienkartē iekļauti astoņu diētu veidi tā, lai 10 dienās maltītes neatkārtotos.

Jaunās virtuves un ēdināšanas koncepta atklāšana ir tikai pirmais solis ceļā uz veselīgas ēšanas kustības "Ēstprieks" ieviešanu. Kustības "Ēstprieks" iedvesmotājs ir uzņēmums "Maxima Latvija, kas kopā ar atbildīgiem Latvijas uzņēmējiem apņēmušies nodrošināt bērnu slimnīcas mazajiem vietējus, svaigus un tīrus produktus, kas ļaus Bērnu slimnīcas pavāriem ne tikai pagatavot garšīgu un vizuāli pievilcīgu ēdienu, bet arī iedvesmot bērnus un vecākus turpināt veselīgās ēšanas ieradumu, esot arī mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!