Foto: Shutterstock
Izjust mīlestību un piederību ir vienas no svarīgākajām cilvēka pamatvajadzībām, tieši tāpēc pavisam loģiska un saprotama ir vēlme tiekties pēc uzmanības un komunikācijas. Tiesa, dažkārt šādi centieni aizskar citu cilvēku robežas. Mētelīšu virinātāji, publiskie apgramstītāji un nevēlamu kailfoto “dāvinātāji” ir sabiedrībā nosodīta, vienlaikus tik un tā pastāvoša cilvēku grupa. Kas rada vēlmi uzspiest savu kailumu citiem? Kāpēc dažiem liekas, ka citu apgramstīšana ir pagalam nevainīga nodarbe, un kā aizstāvēt sevi šādās mulsinošās situācijās? Par to skaidrojam raksta turpinājumā.

Tobrīd Elīna apstulba un nezināja, ko darīt un kā rīkoties. Viņa atzīst, ka cerēja – iespējams, tas noticis netīšām, kaut kā refleksīvi, bet tomēr roka vairs netika atvilkta atpakaļ. "Paskatījos uz viņu, un šķita, ka viņam tas ir normāli, sejā bija iezadzies pašapmierināts smaids. Man tas nepavisam nelikās pieņemami, tāpēc lūdzu, lai roku noņem. Pretī saņēmu vien smaidu un rokas vēl ciešāku piegulšanos manam augšstilbam. Sapratu, ka viņa mērķis ir pietuvoties visai intīmajai zonai," stāsta Elīna. Viņa palūkojās apkārt un redzēja dažas sievietes, kuras arī, šķiet, sāka nojaust, ka ar vīrieti kaut kas nav kārtībā. "Tā nu nolūkoju brīvu vietu kādas trīs rindas tālāk, sparīgi piecēlos kājās un palīdu šim kungam garām. Visu laiku biju sēdējusi iekšpusē, kas arī apgrūtināja laišanos lapās. Beidzot atviegloti varēju nopūsties. Vīrietis izskatījās ļoti samulsis, bet neizrādīja sevišķu satraukumu. Tā teikt – nekas nav noticis."

Šādu vai līdzīgu situāciju ir piedzīvojušas daudzas sievietes, arī vīrieši noteikti ir saskārušies ar negaidītiem un nepatīkamiem pieskārieniem. Kas ir šie nepieklājīgie apgrābstītāji, un kas ietekmē viņu uzvedību? Par to šoreiz.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!