To, ka viņai būs seši dēli tik kuplā ģimenē, Inese Arena nebija iecerējusi. "Vienkārši tā dzīvē ir sanācis, ka bērni grib pie manis nākt, un tad es viņiem ļauju nākt," smaidot saka Inese. Pirmssvētku laikā, kad gaisā virmo dāvanu brīnuma gaidīšanas laiks un vēlme brīvos brīžus pavadīt ģimeniskā mierā, "Cālis" ar Inesi parunāja par to, kā ir būt daudzbērnu mammai, kādas atziņas tas viņai ir sniedzis un kāpēc saviem dēliem ļauj ieviest mazo neatkarību ikdienas dzīvē.

Ineses un viņas vīra mājās dēlu čalas, radošā rīboņa un puiku lietas virmo jau 21 gadu – kopš piedzima vecākais dēls Artūrs. Un tā viens pēc otra ģimenē sagaidīti veseli seši – vecākajam seko piecpadsmitgadnieks Rūdolfs, tad 13 gadus vecais Gustavs, septiņus gadus vecais Markuss, trīsarpus gadus vecais Mikus un pusotru gadu vecais Krišs. Šobrīd gan ģimenes mājās Raunas pusē dzīvo vien pieci, jo vecākais dēls devies savā patstāvīgajā dzīvē. Inese pati ikdienā dara tik daudz, ka nezinātāji, izdzirdot, ka viņai ir seši dēli, pat netic – viņa frizieres profesiju apvieno ar mākslinieces darbu, pēc pasūtījuma radot gleznas klientiem, kā arī raksturo sevi kā visnotaļ radošu. Kuplais bērnu pulciņš pat netraucē mācīties pirtsskolā. Ineses vīrs šobrīd darbojas ap māju, uzlabojot tajā visu, kas vien nepieciešams. Un tas pat piestāv izbijušajiem rīdziniekiem, kuru dienas paiet pašiem savā unikālajā idillē lauka vidū, kur tuvākie ciemiņi ir no meža iznākušas stirnas.

Atbildot uz jautājumu, vai Inese vienmēr gribējusi tik kuplu ģimeni, viņa smejot saka, ka nē, tā nekad nav domājusi. "Pati esmu uzaugusi mazā ģimenē, man ir tikai māsa, un nekad nav bijis domas, ka gribētu speciāli daudz bērnu. Inesei gan ļoti patīk, ka tā ir noticis, jo bērnus sauc par savu lielāko izaugsmi un bagātību dzīvē. Viņa arī atzīst, ka, iespējams, tas ir ielikts viņas būtībā – prasme tikt galā ar visiem bērniem, turklāt neļauties valdošajiem stereotipiem, ka tam noteikti jābūt bezgala grūti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!