Neapšaubāmi, Ziemassvētki ir par ģimeni un kopā būšanu, tāpēc, neatkarīgi no tā, kas tiek likts zem svētku eglītes, galvenais, lai tas tiek darīts no sirds un ar laba vēlējumiem. Tieši tāpēc dāvanas jāizvēlas rūpīgi, neķerot pēc pirmā, kas veikalā pagadījies pa rokai, protams, pie izņēmuma, ja, piemēram, mamma, brālis vai kāds cits nav lūdzis kaut ko konkrētu. Ja lauzi galvu, ko sagādāt mīļajiem svētkos, esam sagatavojuši ideju sarakstu, kas noderēs kā mīļotajam, tā arī citiem tuviniekiem.

Tiesa, šogad Ziemassvētku un arī Jaunā gada svinības, uz kurām sabrauc radu radi vai draugu draugi, izpaliks, jo mēs vēl esam cīņas karstumā ar koronavīrusa izplatību. Taču tas nebūt nenozīmē, ka nevari iepriecināt tos, kurus aci pret aci neizdosies satikt. Viens no iepriecināšanas variantiem ir iegādāto Ziemassvētku dāvanu nosūtīšana, kas ir pavisam vienkārša un ko piedāvā izdarīt visdažādākie pakalpojuma sniedzēji, piemēram, ''Omniva'', ''DPD'' vai Latvijas Pasts.

Tāpat vari šogad atgriezt nu jau izzūdošu tradīciju – ar roku rakstītu vēstuļu un pastkartīšu sūtīšanu."Latvijas pasts" pat piedāvā izveidot savu personalizēto pastmarku, kas svētku sveicienu padarīs vēl īpašāku. Bet, ja roka neceļas rakstīt vai kājas nenes uz grāmatnīcu meklēt kartīti, iespējams arī par attiecīgu samaksu mīļajiem nosūtīt mākslinieku zīmētas un ierakstītas kartītes.


Paturi prātā, ka mūsu dāvanu špikerī ir tikai daži varianti, ar kuriem iepriecināt savus mīļos, kas var lieti noderēt, ja prātā nenāk nekā. Lielisks variants, kā zināt, ka otrs patiesi priecāsies par tavu dāvinājumu, ir viņā ieklausīties – visbiežāk visas vēlmes – gan lielas, gan mazas – kādā brīdī tiek izteiktas skaļi. Vajag tikai sadzirdēt.

Un, protams, atgādinām, ka, jā, šī gada svētki būs krietni citādāki nekā ierasts un mēs, ja vien nedzīvojam kopā, savus draugus un ģimenes locekļus klātienē satikt nevarēsim. Taču tikai, rūpējoties par savu un arī apkārtējo veselību, pat ja tas prasa šoreiz svinēt kopā būšanu attālināti, mēs varēsim pēc iespējas drīzāk atgriezties normālā ikdienā. Lai laba veselība un mierpilns svētku gaidīšanas laiks!

Dāvanas viņai

Ikviens ir dzirdējis teicienu: ''Dimanti ir sievietes labākie draugi.'' Un, lai arī tie pavisam noteikti sievietes ārējo tēlu padara vēl krāšņāku, ne vienmēr dāmas iepriecināšanai vai skaistuma izdaiļošanai nepieciešami dārgakmeņi. Pašmāju rotu ražotāji pierāda, ka skaistus auskarus, kaklarotas, arī gredzenus un pat brošas, kas vēl vairāk izdaiļo sievieti, iespējams darināt arī no polimēru māla, saplākšņa un daudz kā cita.


Tāpat sievietes dabiskā rota – mati, ir pelnījusi, ka par to rūpējas. Pēdējā laikā īpašu popularitāti ieguvušas biezas auduma matu gumijas un citi galvas rotājumi, kas ne tikai izdaiļo, bet arī ir ļoti praktiski – satur kopā acīs krītošos matus vai ziemas salā silda ausis. Īpaši iemīļotas kļuvušas zīda matu gumijas, kas, kā norāda to lietotājas, matus tik ļoti ''neplēš'' kā citas.

View this post on Instagram

A post shared by Stro Silk (@stro_silk)


Lai arī Ziemassvētki daudziem vairāk asociējas ar ģimeni un kopā būšanu, tas nebūt nenozīmē, ka šie svētki nevar būt arī romantiski. Ierasti, šķiet, Valentīna vai Sieviešu diena ir tās, kurās kungi savas dāmas iepriecina ar jaunu garderobes papildinājumu – apakšveļu. Bet neviens nav teicis, ka arī Ziemassvētkos mīļotā sieviete dāvanā nevarētu saņemt juteklisku un seksīgu ietērpu.


Protams, rotas un skaista apakšveļa nav vienīgās dāvanas, kas spēs iepriecināt dāmas. Zem eglītes vari likt arī kādu adījumu, piemēram, cimdus vai jaciņu. Arī siltas čības vai zeķes vienmēr būs laba dāvana. Vai varbūt kāda tev tuva dāma sapņo par plānotāju, pledu, halātu, tēju vai jebko citu.

Dāvanas viņam

Foto: Shutterstock
Ne tikai dāmām, bet arī kungiem ir svarīgi, lai viņi izskatītos labi un kopti. Daudzi vīrieši nemaz nevar pamest savu mitekli, neieveidojuši matus vai nepiekārtojuši savu sejas apmatojumu – ūsas un/vai bārdu. Lai šis darbiņš būtu vieglāk paveicams, lieliska dāvana būs dabiskie ādas un matu kopšanas līdzekļi, sākot no mitrinoša lūpu balzama un beidzot ar ūsu vasku.

Laiks ir nauda, tāpēc tam sekot līdzi un iekļauties noteiktajā laika sprīdī jebkurā dzīves jomā ir īpaši svarīgi. Tiesa, tālruņi mūsdienās krietni atvieglo tūlītēju noskaidrošanu, cik pulkstenis. Tomēr savu popularitāti nezaudē arī rokas pulksteņi, kas ne tikai pilda tiem paredzēto funkciju, bet arī ar savu reizēm neparasto vai ļoti eleganto dizainu var būt kā lielisks ārējā tēla papildinātājs ikvienam vīrietim.

View this post on Instagram

A post shared by Ovi Watch (@oviwatch)

Tāpat vīrietis jau izsenis tiek uzlūkots kā galvenais ģimenes apgādnieks. Iespējams, tavā ģimenē šāds lomu sadalījums nepastāv, bet tas nebūt nenozīmē, ka kādam tev tuvam kungam nav nepieciešams jauns, no dabiskās ādas izgatavots, kvalitatīvs un ietilpīgs maks, kurā uzglabāt norēķinu kartes, skaidru naudu un svarīgus dokumentus.

Protams, domājot par to, kas vīrietim noderēs, vienmēr, jauka dāvana būs arī zeķes košās krāsās un ar interesantiem rakstiem, tauriņš vai kaklasaite, kam nu konkrētais kungs dod priekšroku. Arī josta, siltāks džemperis, krekls vai kāds stiprāks dzēriens būs tieši laikā.

Dāvanas pārim

Foto: Shutterstock
Mīļotajiem cilvēkiem, kas nupat sākuši vai jau ilgu laiku veido kopīgu dzīvi, laiku pa laikam noder atgādinājums, cik laimīgi viņi kopā ir. Te lieti var noderēt kāda dāvana, kas palīdz to atcerēties, piemēram, kopīgu atmiņu atveidojumus. Lai arī vizuāli atmiņas varam ieraudzīt kā foto, tā arī video, skaista, sirsnīga un arī unikāla dāvana būs diegu portrets. Šajā rakstā izlasīsi, kā diegu meistare Ilze Kalpiša glezno ar spolīti un pikseļus pārvērš diegu gleznās.

Tāpat attiecībās ar laiku gribot negribot iezogas rutīna, kas prasa abu savienībai piešķilt kādu uguntiņu. Un arī pirmajā mirklī šķietami bērnišķīgas nodarbes var kalpot par jaunu un aizraujošu sākumpunktu abu attiecībās. Piemēram, pieaugušo krāsojamās grāmata var būt gan jautra, gan mīlniekus iekvēlinoša aktivitāte.

Domājot par kopīgām nodarbēm, erudītākiem pāriem lieliska Ziemassvētku dāvana būs galda spēles, kas palīdzēs asināt prātu un iegūt arī azartu. Kā arī, iespējams, pāris, kuru vēlies iepriecināt, ikdienā labprāt saskaņo kaut ko no sava ārējā tēla, piemēram, valkā vienādas zeķes, džemperus vai t-kreklus, – tad abi noteikti priecāsies saņemt kādu garderobes papildinājumu. Un, protams, tas, kas der kā individuālā dāvana kā sievietei, tā arī vīrietim, derēs arī kā dāvana pārim. Par šādām idejām vairāk lasi turpinājumā.

Dāvanas, kas derēs gan dāmām, gan kungiem

Gatavošanās jaunam gadam teju nav iespējama bez nākamā gada kalendāra. Jā, katrā grāmatnīcā, arī lielveikalu stendos ir pieejami visdažādākie tematiskie kalendāri, sākot no kaķiem un suņiem un beidzot ar makšķerēšanas un astroloģiskajiem. Lai arī šāds dāvinājums noteikti otram sagādās prieku, tu vari kalendāru arī padarīt krietni personīgāku – tajā attēlotās fotogrāfijas, nozīmīgākos notikumus un arī citātus izveidojot pašai.
View this post on Instagram

A post shared by MYPRINT (@myprint.riga)


Tāpat tumšie gada mēneši, it īpaši svētku gaidīšanas laiks, nav iedomājami bez kādas sveces liesmiņas. Un, tā kā šajā laikā gaismu vēlamies arvien vairāk, sveces ir tā dāvana, kas to ienesīs ikviena mājās kopā ar siltumu, smaržu un mieru.

View this post on Instagram

A post shared by SADEGT (@sadegt.sveces)


Nevienās mājās svētku galds, lai arī cik daudz ēdieniem klāts, nav iedomājams bez kaut kā dzerama. Tiesa, šajā gada laikā esam īpaši iecienījuši kakao, tējas vai karstvīnu, taču vienmēr iespējams izmēģināt un ieviest svētku tradīcijās kaut ko jaunu. Un kāpēc gan lai tas nebūtu kāds vēl neiepazīts dzēriens?


Turpinot par svētku galdu, blakus speķa pīrāgiem, štovētiem kāpostiem, zirņiem ar speķi un citiem latviešiem raksturīgajiem Ziemassvētku ēdieniem noteikti jāatrod vietiņa arī kaut kam saldam, lai līdzsvarotu garšas. Gabaliņš šokolādes, cepumi vai marmelāde pavisam noteikti sniegs papildus prieku un sirds siltuma kā mājiniekiem, tā arī tiem, kurus šajos svētkos satikt nevaram, bet varam iepriecināt attālināti.

View this post on Instagram

A post shared by Tarte (@tarte.studija)


Protams, svētku galds nebūtu arī iedomājams bez traukiem, kuros pasniegt dzērienus un ēdienus. Ja zini, ka kāda tuvinieka vai drauga mājās vienmēr bijis tā pašvakāk ar traukiem, tā jau ir zīme – tā būs lieliska dāvana. Un tā noderēs gan kungiem, gan dāmām, jo paēst patīk abiem, it īpaši no skaistiem traukiem.

Ņemot vērā, ka šajā laikā tikšanās iespējas ir ierobežotas, kaut kādā ziņā arī izpaliek ikdienišķas rūpes par citiem, kādā brīdī piezogas arī vientulības sajūta. Lai šīs izjūtas mazinātu, nav vajadzīgs ne kāds sirdi sildošs dzēriens, trekns ēdiens, pat ne mājdzīvnieks. Iespējams, viss, kas kādam tavam paziņam nepieciešams, ir jauns augs, par kuru rūpēties un kuru kopt. Kas vēl – augi miteklī ienesīs gan vairāk skābekļa, gan nedaudz zaļuma drūmajā un pelēkajā ziemā.

View this post on Instagram

A post shared by EASYPOT (@easy_pot)

Savukārt, domājot par nākotnes plāniem, kuros ietilpst ceļojumi, juku laikiem beidzoties, un gari pārgājieni, katram ir vajadzīga pienācīga mugursoma. Protams, domājot par somas dāvināšanu kādam citam, jāpadomā par kvalitātes kritērijiem, kurus tu gribētu savai mugursomai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!