Kad virtuvei trūkst noskaņas
Vienkāršojot var teikt, ka fen šui mācība ir par to, lai radītu labu enerģiju telpā, savietojot krāsas un ērtumu virtuvē, lai cilvēkus tur nekas nekaitina. "Primāri ir salikt krāsas, atbilstoši telpas debespusēm, un, otrkārt, ir individuālie, cilvēkam veiksmīgie darbošanās virzieni – tie, kas uzmundrina un tie, kas nomierina, piemēram, kas būtu svarīgi guļamistabā," stāsta fen šui konsultante Linda Meškova. "Bieži vien nomainot mājvietu, cilvēkam pēkšņi mainās ieradumi un viņš vairs negrib gatavot ēst. Un tas ir tikai tāpēc, ka jaunajā mājvietā šie debespušu virzieni viņam nav ērti, viņš tos neatpazīst. Ja agrāk cilvēks gatavoja trīs ēdienus pusdienām, tad jaunajā mājvietā viņš vairāk par sviestmaizes uzsmērēšanu neko nedara." Lindas praksē bieži esot šādi gadījumi, kad mazliet jāpārplāno virtuve, nevis visu nojaucot, bet, piemēram, ieplānojot papildu izbīdāmas virsmas vai galdu, lai var gatavot. "Virtuve ir nozīmīga telpa, jo mēs esam tas, ko mēs ēdam. Labā noskaņā, labā enerģētikā un vidē pagatavots ēdiens ārkārtīgi ietekmē gan iekšējo klimatu ģimenē, gan arī tiešā veidā veselību."