Foto: Shutterstock
Šķiet, ikviena bērnības atmiņās ir tikšanās ar Ziemassvētku vecīti, kurš pēc svētku pantiņa noskaitīšanas pasniedza kādu dāvaniņu. Tomēr ar pantiņu skaitīšanu ne vienmēr viss izdodas gludi. Satraukuma dēļ var sanākt aizmirst ne vien kādu vārdu, bet pat izlaist veselu rindiņu vai kādu pantiņu izgudrot pašam. Veiksmes gadījumā neviens nepamanīs, ka esi krāpies pie eglītes, tomēr tuvinieku lokā var gadīties arī kāds tautasdziesmu eksperts, no kura ar radošumu dāvanu neizvilināsi. Vai tu spētu pieķert kādu, kas pie eglītes dodas nesagatavojies?

Lai arī šogad dāvanu pasniegšana notiek šaurākā ģimenes lokā vai attālināti, piemēram, sazvanoties pa tālruni vai video zvanā, tas nebūt nenozīmē, ka par ģimeniskajām tradīcijām jāaizmirst. Iespējams, tu savas ģimenes lokā ik gadu apmainies dāvanām, pirms tam noskaitot pa kādam svētku pantiņam. Šim gadam nebūtu jābūt izņēmuma, tāpēc ir laiks atsvaidzināt savas zināšanas latviešu tautasdziesmās, kuras var noderēt svētku svinēšanai. Turpinājumā vari aizpildīt testu, kura laikā varēsi pārliecināties, cik labi pārzini mūsu senču skaitāmpantiņus.

Jāpiebilst, ka tautasdziesmās tukšajās vietās ierakstītās apakšsvītras gan nenorāda uz burtu skaitu trūkstošajā vārdā. Apakšsvītru skaits ir nejauši izvēlēts.

Lai mierpilni svētki un veselība visiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!