Foto: Publicitātes foto

Pēdējo gadu laikā arvien vairāk cilvēku pievērš pastiprinātu uzmanību uzturam un pilnveido savu ēdienkarti. Populāras kļuvušas dažādas produktu alternatīvas – bezglutēna makaroni un milti, saldinātāji, kokosriekstu eļļa u.tml. Cilvēku uztura maiņas paradumi saistīti gan ar slēpto pārtikas alerģiju jeb pārtikas nepanesamību, gan vēlmi izmēģināt citas garšas. Modes un izklaides centrs “Rīga Plaza” sadarbībā ar ekoveikalu tīklu “Biotēka.lv” iesaka dažādot ēdienkarti, izvēloties jaunus produktus veselīgākai dzīvei.

Uztura kvalitāte tiešā mērā ietekmē mūsu labsajūtu, taču ne vienmēr tas nozīmē, ka no kaut kā būtu jāatsakās. Izmantojot dažādas produktu alternatīvas, iecienītākās receptes, t.sk. arī fast food, burgerus, lazanju, makaronus, kūkas u.tml., iespējams pagatavot citādi. Tā varam gan uzlabot savu pašsajūtu, gan arī dažādot ierasto ēdienkarti.

Eksperti iesaka produktus, kurus vērts izmēģināt:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!