Joprojām sabiedrībā pastāvīgi pastāv un mainās dažādi mīti, kas saistīti ar pārtiku un uzturu. Speciālisti atzīst, ka cilvēki visbiežāk izvēlas ticēt mītiem, jo neprecīza vai nepareizi interpretēta informācija ir iesakņojusies apziņā. Taču iedziļinoties, viss izrādās pavisam citādāk – sarkanā gaļa mērenās devās nav kaitīga, ar svaigiem augļiem var uzņemt dienā nepieciešamo C vitamīna devu u.tml. Modes un izklaides centrs "Rīga Plaza" kampaņas #RESTARTS2021 ietvaros sadarbībā “Maxima” vēstnesi, uztura speciālisti Zani Timpari, atspēko populārākos mītus par uzturu.
"Uztura zinātne nemitīgi attīstās, tāpēc mūsu dinamiskajā un informācijas piesātinātajā ikdienā turēties pie uzskata, kas uzzināts pirms pieciem vai desmit gadiem, var būt maldinoši. Attīstās ne tikai zinātne, medicīna, bet arī ražošanas tehnoloģijas un to iespējas, kas būtiski var mainīt produkta sastāvu," uzsver Zane Timpare, uztura speciāliste, zīmola "Ēdiens kā zāles" pārstāve.