Foto: Publicitātes foto

Modes un izklaides centrs “Rīga Plaza” kampaņas #RESTARTS2021 ietvaros aicināja Dailes teātra aktrisi un radio SWH personību Leldi Dreimani pagatavot maltīti, aizstājot vismaz trīs ierastos pārtikas produktus ar jaunām garšām un veselīgām alternatīvām. Lelde Dreimane izvēlējās pagatavot vienu no populārākajām turku virtuves zupām – lēcu zupu jeb çorba.

"Dzīvojot Turcijā, šo zupu ēdu teju vai katru dienu. Tā ir ļoti garšīga un nedaudz pikanta. Lai gan zupa ir veģetāra, tā sniedz sāta sajūtu. Atgriežoties Latvijā biju pārliecināta, ka çorba kļūs par mana uztura neatņemamu sastāvdaļu un regulāri to iekļaušu savā ēdienkartē. Taču par to piemirsu. Pateicoties šim izaicinājumam, esmu atkal atgriezusies pie turku virtuves un ienesusi jaunas garšas savā ikdienā," uzsver Dreimane.

Turku lēcu zupa jeb çorba

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!