Foto: Publicitātes foto
Bērnu slimnīca ir uzsākusi mērķtiecīgu darbu pie jaunās Bērnu un jauniešu psihiatrijas klīnikas izveides, kas, nomainot šī brīža atrašanās vietu Juglas ielā 20, Rīgā, atradīsies Vienības gatvē 45, Rīgā. Lai nodrošinātu mūsdienīgus un izcilus psihiatrijas pakalpojumus, jaunā klīnika uzsāk darbu pie komandas veidošanas, īpaši aicinot pieteikties māsas, kuras būtu gatavas turpināt izglītoties, lai kļūtu tieši par psihiatrijas māsām. Iecerēts, ka durvis saviem pirmajiem pacientiem jaunā klīnika vērs 2022. gadā.

Bērnu psihiatrijas klīnikas vadītājs Ņikita Bezborodovs stāsta: ''Jaunas klīnikas izveide kļūs par būtisku pagrieziena punktu bērnu psihiatrijā – moderna infrastruktūra un atveseļošanos veicinoša vide, profesionāli ārsti, augstas kvalitātes diagnostika, ārstēšana un rehabilitācija – viss būs vienuviet. Tā ir liela priekšrocība, ka Bērnu un jauniešu psihiatrijas klīnika ir integrēta Bērnu slimnīcā, jo varam veidot multidisciplināras komandas, kas ir vēl viens būtisks priekšnosacījums izcilai ārstniecības nodrošināšanai. Mēs tiecamies uz to, lai sniegtu visaugstākā Eiropas līmeņa bērnu psihiatrijas pakalpojumus, taču ēka viena pati to nespēj, tādēļ meklējam komandas biedrus, kas kopīgi attīstīs un veidos kodolu kvalitatīvai bērnu psihiatrijas pakalpojumu sniegšanai''.

Ikviena cilvēka psihisko veselību ietekmē daudz un dažādi vides un psiholoģiskie faktori, un, lai bērniem ar veselības traucējumiem spētu palīdzēt, ir jāaptver daudz dažādas jomas. Lai būtu efektīvs speciālists, ir jāspecializējas šaurākā jomā. Latvijā šobrīd ir ļoti maz psihiatrijas māsu, taču, neskatoties uz to, Bērnu slimnīca aicina katru, kas sevī redz vēlmi attīstīties, iegūt jaunas zināšanas un prasmes, pievienoties komandai. Bērnu slimnīca palīdzēs iegūt nepieciešamās zināšanas, sadarboties ar dažāda līmeņa profesionāļiem savā jomā, veicinās iekļaušanos multidisciplinārās komandās, lai kopīgi bērniem sniegtu nepieciešamo atbalstu, norāda Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Komunikācijas daļas vadītāja Dace Zaldāte-Rozentāle.

''Māsa ir ļoti nozīmīgs speciālists veiksmīgam ārstniecības procesam un komandas darbam. Mēs meklējam kolēģus, kas apzinās, cik svarīga ir komunikācija gan ar bērniem un pusaudžiem, kas nonāks veselības aprūpē, gan ģimeni, kurā aug šis bērns. Lai apgūtu piemērotākās ārstēšanas metodes, visiem ārstniecības procesā iesaistītajiem, nepieciešama nemitīga attīstība un jaunu zināšanu ieguve starptautiskās konferencēs, semināros un man Bērnu slimnīca ir darba vieta, kas sniedz šo iespēju. Lepojos, ka varu būt daļa no komandas, kas nodrošina visaugstākā līmeņa bērnu psihiatrijas pakalpojumus Latvijā, un turpina meklēt veidus, kā palīdzēt mazajiem pacientiem pat vissarežģītākajās situācijās,'' stāsta Liene Vītola, Bērnu psihiatrijas klīnikas ārste-rezidente bērnu psihiatrijā.

Ikvienu interesentu aicina pievienoties Bērnu slimnīcas Psihiatrijas klīnikas komandai, rakstot uz vakances@bkus.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!