Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs sadarbībā ar SIA "OnPlate" aicina uz nodarbību ciklu "MVM uztura darbnīcas ģimenēm". Darbnīcās interaktīvā veidā varēs izzināt ilgtspēju un nākotnes pārtiku, sezonālo un reģionālo produktu ietekmi uz veselību un vidi, veselīgu ēdienkarti skolēniem un uztura lomu emocionālās veselības veicināšanā jauniešiem.
Ceturtdien, 12. augustā, pulksten 18 aicina apmeklēt uztura darbnīcu "Kā garšo gadalaiki? Vietējā un sezonālā pārtika", kurā uztura speciāliste Veronika Avdejeva iepazīstinās ar sezonālā uztura priekšrocībām. Nodarbībā varēs uzzināt, kāda ietekme uz vidi ir mūsu uztura un iepirkšanās paradumiem, kādi ir ieguvumi, izvēloties sezonālos un vietējos produktus, un ko nozīmē ilgtspējīgs uzturs. Dalībnieki varēs pārbaudīt zināšanas praktiskā veidā, gan nogaršojot mazāk populārus vietējos dārzeņus, gan arī paši izmēģinot savas prasmes izaudzēt ko veselīgu mājās uz palodzes.
Ceturtdien, 19. augustā, pulksten 18 norisināsies "Veselīgo našķu darbnīca. Ceļvedis skolēna ēdienkartē", kurā uztura speciāliste Veronika Avdejeva iepazīstinās ar bērnu uztura pamatprincipiem. Darbnīcā runās par bērna ēdienkarti skolas vecumā – tās veidošanas pamatprincipiem, kā vecāki un izglītības iestāde var ietekmēt bērna uztura paradumus un veicināt veselīgas izvēles, kādi ir pamatprincipi, kas atvieglo ikdienu, veidojot maltītes bērniem.