Foto: Shutterstock
Latvijā aizvien vairāk vecāku dažādu iemeslu dēļ saviem bērniem izvēlas mājmācību. Ja pērn mājmācībā zinības apguva 174 bērni un jaunieši, tad šogad šis skaitlis pārsniedzis 300, liecina Ģimeņu skolu apvienības sniegtā informācija.

Pirmais iemesls, kādēļ vecāki izvēlas mājmācību, ir labi zināms – jau trešais mācību gads daļēji norit attālināti pandēmijas ietekmē. Tas atspoguļojas arī zināšanu kvalitātē – apstiprina gan pedagogi, gan vecāki, gan paši skolēni. Daudzi vecāki nevēlas, lai viņu bērniem regulāri skolā veiktu Covid-19 analīzes, kā arī ir pret aizsargmasku valkāšanu.

Mazākumtautību skolās daudzus biedē izglītības reforma un pāriešana uz mācībām valsts valodā.

Savukārt trešais iemesls ir pats svarīgākais – vecāki vēlas saviem bērniem nodrošināt fundamentālu un vispusīgu izglītību. Daudzi ir pārliecināti, ka mājas apstākļos to dot ir daudz ērtāk, kaut arī darbietilpīgāk. "Delfi Plus" pēta, vai tiešām tā ir.

Mājmācība nav nekas jauns. Pašreizējā izglītības sistēma ir samērā jauna: skolas sabiedrības ikdienā savu vietu ieņēma vien aptuveni pirms 200 gadiem. Sākotnēji skolā bija viens skolotājs un viena klase. Līdz tam bērni mācījās mājās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!