maks nauda
Foto: Shutterstock

Vienas no zināmākajām četrrindītēm, kas tiek skaitīta pie eglītes, noslēgums vēsta – "Nu atnāca Ziemassvētki, nu naudiņa jātērē". Un katru gadu no jauna šī vīzija patiesi piepildās – Ziemassvētki aizvadīti, 2022. gads ieskandināts, bet konta atlikums istabas stūrī lej gaužas asaras… Tas nozīmē, ka laiks savilkt jostas ciešāk un ar pilnu sparu mesties taupīšanas un krāšanas maratonā, kurā bez skaidras stratēģijas iztikt būs grūti.

Nepašaubāmi, pārticības līmeņi Latvijā, kā jebkurā citā pasaules valstī, ir ļoti atšķirīgi. Kamēr vienam gada nogales tēriņi pamatīgi iesituši pa kabatu, citam laika gaitā izdevies sakrāt pietiekami daudz, lai patērēšanos dāvanām un svētku galdam īsti nemaz nesajustu. Lai palīdzētu šajā visnotaļ saspringtajā laikā, esam apkopojuši virkni padomrakstu, kas tapuši kopā ar nozares ekspertiem. Tie palīdzēs ne tikai atgriezties uz vecās ieņēmumu takas, bet arī laika gaitā, nepalielinoties ienākumiem, dos iespēju maciņam kļūt biezākam.

Viens no lielākajiem algas "ēdājiem" ir pārtika, tāpēc šomēnes jo īpašā cieņā ir veidi, kā uz to ietaupīt. Sertificēta uztura speciāliste Lizeta Puga skaidrojusi, ka viens no variantiem ir teikšana "nē" pusfabrikātiem. Jau gatavi, pārstrādāti produkti maksā vairāk, turklāt gatavas maltītes vienmēr būs sāļākas, saldākas un treknākas, nekā nepieciešams. Tāpat variants ir veikalā dot priekšroku bāzes produktiem, no kuriem varēsi daudz ko pagatavot – piemēram, kāpostus vai burkānus var ēst gan tāpat, gan arī likt zupā, salātos, sacepumos u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!