Foto: DELFI
Higiēniskās maskas ar medicīniskajām maskām nevar salīdzināt, jo tās testē pēc citiem kritērijiem, "Delfi" skaidro eksperts, Rīgas Stradiņa universitātes Darba drošības un vides veselības institūta direktors Ivars Vanadziņš. Tomēr skolās šāda veida maskas drīkstēs turpināt lietot, kamēr citur būs atļautas tikai medicīniskās maskas vai FFP2 tipa respiratori. "Delfi Plus" pēta, kā atbildīgās iestādes pamato šo lēmumu, vai higiēniskās auduma maskas patiešām pasargās bērnus un izglītības iestāžu darbiniekus un kādus aizsardzības līdzekļus bērniem iesaka eksperts.

Skolēni vecumā no 12 gadiem un skolu personāls ir vienīgās sabiedrības grupas, kas turpmāk iekštelpās varēs lietot valsts iepirktās higiēniskās auduma maskas. Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) tam neiebilst, jo tai iepriekš stāstīts, ka iegādātās skolēnu maskas no Covid-19 pasargā par 5% mazāk nekā FFP2 respiratori.

Lai arī šīs valsts iepirktās maskas publiskajā telpā dēvē par auduma maskām, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvis Uldis Berģis skaidro – tās ir higiēniskās maskas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!