Pie mazajiem lasītājiem iznākušas pirmās trīs grāmatas no jaunās sērijas "Profesore Jacino", kas iepazīstina bērnus ar visiem labi pazīstamu pārtikas produktu ražošanu. To nosaukumi ir: "Kur rodas piens?", "Kur rodas cīsiņi un desas?" un "Kur rodas rudzu maize?", vēsta apgāds "Zvaigzne ABC".
Autore Dr. sc. ing. Kristīne Jacino ar savu animatoru komandu izveidojusi dažādus atraktīvus tēlus, un tagad profesore Jacino, runcis Bernards, brokolis Smukulis, piena tehnoloģe Marta, lopkopis Jānis un citi no animācijas filmiņām nonākuši grāmatās. Kopā ar viņiem iespējams izsekot ceļu, kā ar jaunāko tehnoloģiju iesaisti līdz virtuvei nonāk piens, rudzu maize, cīsiņi un desas.
Daudzi bērni tīri labi zina, ka piena krūze uz galda sākas ar gotiņu vai maizes rieciens – ar rudzu druvu. Taču bieži trūkst informācijas un izpratnes, kas notiek garajā procesā starp izejvielu rašanos un gatavā produkta nonākšanu veikalā vai ledusskapī. Tāpēc sērijas radītāja Kristīne Jacino likusi uzsvaru uz produktu apstrādes tehnoloģijām un viegli saprotamā, uzskatāmā veidā atklājusi katru soli produktu tapšanā. Bērni (protams, arī pieaugušie) varēs uzzināt, kā pārbauda piena, gaļas, miltu un citu izejvielu kvalitāti, kā darbojas dažādas iekārtas, kā tās "sajūt", kas jādara un kā jaunākās tehnoloģijas palīdz nodrošināt, lai pārtika būtu ne tikai garda, bet arī veselīga un droši lietojama uzturā.