Foto: Shutterstock

Lieldienas ir pavasara atnākšanas svētki! Šogad tos Latvijas valsts mežu (LVM) dabas parkā Tērvetē atzīmēs ar jautrām izdarībām un skanīgu koncertu, neaizmirstot par visiem labi zināmām Lieldienu tradīcijām.

Šogad Lieldienās ir gana daudz brīvdienu, tādēļ dabas parka darbinieki aicina dabas atmošanos nosvinēt kopā ar iemīļotajiem Tērvetes pasaku tēliem. No 15. līdz 18.aprīlim dabas parka Rūķu sētā un Rūķīšu mežā varēs sastapt kādu no sirsnīgās Rūķu saimes, kā arī draisko Lieldienu zaķi Brenci. Šeit plānota kopīga olu ripināšana, olu kaujas, dejošana un lustīga jokošanās.

Par apmeklētāju labsajūtu un pilnajiem vēderiem svētku dienās turpinās rūpēties kafejnīca "Mammadaba", kas atrodas parka tūrisma informācijas centrā. Savas durvis Lieldienās vērs Rūķu sētas "Rūķu bodīte", kurā iegādāties varēs karstu kafiju, tēju un gardus našķus. Tiem, kas mīl piknikus brīvā dabā, Rūķu sētā kursies ugunskurs, kur uzcept līdzi paņemtās desiņas. Savukārt Rūķu pilsētā Čiekurē būs iespējams nogaršot Tērvetes mājražotāju labumus.

Pirmdien, 18. aprīlī, Rūķu pilsētā Čiekurē notiks lielais "Dziedošās zaķu Cibriču ģimenes svētku koncerts". Skanēs visiem zināmas melodijas jaunā, interesantā izpildījumā. Dungot līdzi varēs ikviens – gan liels, gan mazs. Ieeja pasākumā ar dabas parka biļetēm. Ņem vērā, ka pasākums tiks fotografēts.

Jauno tūrisma sezonu uzsākusi arī Tērvetes tauriņu māja. Apbrīno raibo tropu tauriņu krāšņumu, augu daudzveidību, bruņurupuču mierpilno dabu un eksotisko putniņu balsis. Meklē to LVM dabas parks Tērvetē lielajā autostāvvietā.

Lieldienu brīvdienās sezonu atsāks arī citi tūrisma objekti:

Anneles Dzīvnieku dārzs, kas atrodas Anneles pļavā aiz Rūķīšu meža – apciemo, pabaro un samīļo pūkainos iemītniekus – trušus garaušus, kazas, nūtrijas un vistiņas.

Tērvetes Tarzāna parks – aizņemies Sprīdīša drosmi un bezbailību un dodies aizraujošā šķēršļu trasē pāris metrus virs zemes. Pieejamas deviņas dažādu grūtības līmeņu trases ar vairāk nekā 100 šķēršļiem. Adrenalīns garantēts!

Tērvetes Tīklu parks - kārtīgi izlēkāties, izdauzīties un izšūpoties atsperīgos tīklos, lai vasarā odi nekož – īstā Lieldienu izklaide.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!