Foto: Shutterstock

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca (TOS) informē, ka līdz ar siltāka laika iestāšanos ir pieaudzis traumu skaits, kas gūtas, braucot ar elektroskūteriem. Lielākā daļa no tām ir smagas.

TOS ārsti skaidro, ka maijā vērojams pieaugošs traumu skaits, kas gūtas, braucot ar elektroskūteriem, vai gājējiem gūstot traumas no sadursmes ar elektroskūtera braucēju. Salīdzinot ar pagājušā gada maiju un šādu traumu skaitu nedēļā, šobrīd to skaits ir pieaudzis pat par 30 procentiem.

Ik dienu TOS nonāk trīs četri pacienti, kas traumas guvuši no braukšanas ar elektroskūteriem, un vairāk nekā puse no tām ir smagas – jāveic viena vai vairākas operācijas, bet pēc tam būs vajadzīga ilgstoša ārstēšana.

Slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš skaidro, ka traumas visbiežāk gūtas, braucot ar nomātiem elektroskūteriem, bez pieredzes un nereti arī alkohola reibumā.

Tāpat ārsts norāda, ka joprojām nav sakārtots jautājums attiecībā uz ceļu satiksmes noteikumiem un drošību attiecībā uz elektroskūteriem. Visbiežāk braucēji lielā ātrumā pārvietojas pa gājēju ietvēm, tādā veidā pakļaujot traumu riskam ne tikai sevi, bet arī gājējus. Nereti TOS nonāk cietušie, kas traumas guvuši sadursmē ar elektroskūtera braucēju uz gājēju ietves.

TOS ārsti aicina cilvēkus, izmantojot elektroskūterus, pārvietoties pārdomāti un transportam paredzētās vietās, izmantot individuālos aizsardzības līdzekļus (vismaz ķiveri), kā arī noteikti neizmantot elektroskūteri, esot alkohola reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!