Foto: Publicitātes foto
Jūlijā un augustā Vasaras suņu skoliņā bērniem notiks četras informatīvi izklaidējošas nodarbības, kuru laikā pieredzes bagātā kinologa Ivara Lielpētera vadībā bērni varēs apgūt zināšanas par drošību suņa tuvumā mājās un uz ielas, saņemt praktiskus padomus par mājdzīvnieka uzņemšanu ģimenē un aktīvi pavadīt laiku brīvā dabā, pastaigājoties ar četrkājainajiem draugiem.

Pirmās Vasaras suņu skoliņas nodarbības dzīvnieku patversmē "Labās mājas" norisināsies jau 19. un 26. jūlijā, sniedzot dalībniekiem iespēju izvēlēties sev vēlamo datumu, informē Baiba Rāta-Saliņa, dzīvnieku patversmes "Labās mājas" komunikācijas vadītāja. Pasākumā bez maksas, iepriekš reģistrējoties, ir aicināti piedalīties sākumskolas vecuma bērni, lai vasaras brīvlaiku pavadītu produktīvi un lietderīgi. Dienas gaitā neiztrūks arī fotografēšanās prieki, vasarīgi našķi un dāvanas.

"Bērnos ir gluži vai iekodēta mīlestība pret dzīvniekiem un dabu. Mēs "Labajās mājās" rūpējamies, lai ikviena ģimene, kas apsver dzīvnieka adopciju, saprastu ne vien priekus, bet arī atbildību, ko cilvēku dzīvē ienes suns. Taču labāka izpratne par suņu dabu un drošu saskarsmi noder arī tiem bērniem un pieaugušajiem, kam pašiem sava suņa nav. Tādēļ kopā ar kinologu Ivaru Lielpēteri interaktīvi uzskatāmā veidā šovasar mācīsim jaunākajai paaudzei, kā draudzēties un rotaļāties ar suni abpusēji patīkamā veidā," stāsta dzīvnieku patversmes "Labās mājas" vadītāja Astrīda Kārkliņa.

Lai reģistrētu bērnu dalībai pasākumā 19. vai 26. jūlijā no pulksten 11 līdz 13, vecākiem nepieciešams aizpildīt pieteikuma anketu: šeit 19. jūlija skoliņai un šeit 26. jūlija skoliņai.

Vietu skaits ir ierobežots un, sasniedzot maksimālo dalībnieku skaitu, reģistrēšanās tiks slēgta. Visi reģistrētie dalībnieki saņems papildu informāciju par Vasaras suņu skoliņas norisi nedēļu pirms izvēlētās nodarbības dienas.

Foto: Publicitātes foto

Organizatori aicina vecākus jau pirms skoliņas norises pārrunāt pamata drošības noteikumus, viesojoties dzīvnieku patversmē "Labās mājas". Lai gan suns ir ļoti gudrs dzīvnieks, ir jāatceras, ka tas komunicē nevis cilvēku, bet dzīvnieku valodā, tāpēc suņiem drīkst tuvoties lēni un cieņpilni, to klātbūtnē nedrīkst kliegt un skriet. Patversmes suņus drīkst glaudīt un aiztikt tikai tad, ja to atļāvis patversmes darbinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!