Ikdienā mans darbs ir saistīts ar sociālajiem tīkliem, satura analītiku un medijiem. Citiem vārdiem sakot, esmu tas džeks, kurš ģimnāzijas laikos iespītējās pēc tam, kad klases audzinātāja uzkliedza: "Sildnik, noliec telefonu, tev nākotnē neviens nemaksās naudu par sēdēšanu internetā." Uzskatu, ka man ir palaimējies trāpīt tieši šādā nišā tieši šādā laikmetā, jo esmu ieguvis ekskluzīvu iespēju no pirmajām rindām nolūkoties uz civilizācijas digitalizāciju, kas pa druskai vien pārnes savu ikdienu uz viedierīcēm. Un vēl man ir palaimējies pierādīt savu taisnību pieminētajai skolotājai, kas vairāk vai mazāk ir vienīgais iemesls, kāpēc gaidu klases salidojumu.

Pieņemu, ar šo var asociēties katras profesijas pārstāvis, taču es ikdienā regulāri saņemu jautājumus no draugiem, paziņām un reizēm arī pilnīgi svešiem cilvēkiem par savu profesionālo darbību. Tāpat kā mediķiem čomi nekautrēsies parādīt savas pumpas, vaicājot, ko tās nozīmē, man ļaudis nekautrējas uzdot jautājumus, ko varu apvienot zem vispārīgā "Kā labāk dzīvot internetā?".

Šajā rakstā vēlos koncentrēties uz vienu konkrētu jautājumu, kas manā dienaskārtībā atkal un atkal nonāk pēdējā gada laikā. To man ir uzdevuši vienaudži, viņu vecāki, dažādu uzņēmumu pārstāvji un viens nerealizējies politiķis.

Vai vajadzētu reģistrēties TikTok?

Visbiežāk šis jautājums ir pielādēts ar skepsi un nelielu sarkasma devu – sak', tas jau tāds mazo bērnu sociālais tīkls, kurā atrasties būs zem mana goda, bet kaut kur muguras smadzenēs šaubas tomēr nedaudz gruzd. Distancējoties no tā, ka "TikTok" nu jau labu laiciņu nav nekas jauns, es tomēr ieskicēšu savu atbildi uz jautājumu, jo paredzu, ka tā pāris gadu griezumā noderēs atkal un atkal.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!