Foto: LETA
Kurš vēl iedomātos rozā ārsta uzsvārci nodēvēt par sivēna kostīmu? Novilkt savas zeķes (!) un žaketi mīnus 10 grādos, lai uzsegtu drebošam pacientam, kamēr gaida neatliekamās palīdzības transportu uz Rīgu? Izcilais bērnu ķirurgs Džeimss Rozītis. Operāciju bloka vadītājs. Apdegumu ķirurģijas speciālists. Tēvs, vectēvs, vīrs. Silta personība. Viņa pēkšņā nāve satrieca pacientus, no kuriem daudzi jau ir pieauguši cilvēki, taču turpina nest sirdī atmiņas par sirsnīgo ārstu. Ķirurgu, kura joki bija asi kā skalpelis. Ar jokiem ķirurgi griež realitāti, jo tā ir vieglāk dzīvot šajā profesijā.

Taču Bolderājas puika nemaz nesapņoja par ārsta profesiju. Vēlējās būt mežzinis. Medicīnā Rozītis nonāca, lai iespītētu padomju režīmam.

Jauno ārstu nebaidīja ne ilgās un neskaitāmās maiņas, ne sarežģītie apdegumu gadījumi, kuri citu ārstu gluži vienkārši būtu salauzuši. Var tikai iedomāties, ko jūt ārsti, kad uz operācijas zāli tiek atvests zīdainis ar smagiem apdegumiem.

Viņš bija pamatīgs cilvēks. Ja kaut ko darīja, tad pamatīgi – nešaudījās apkārt un nezaudēja ātri interesi. Nebija arī tā, ka viņš meklēja finansiāli izdevīgāku darbavietu, kā darīja daudzi, kad deviņdesmitajos gados aizgāja strādāt uz privātām klīnikām labākas peļņas nolūkos. Tas nebija stāsts par viņu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!