Foto: LETA

28. decembrī Bērnu slimnīca nāca klajā ar paziņojumu, ka no janvāra mainīsies Covid-19 testēšanas kārtība, taču vairākas stundas vēlāk izplatīts ziņojums, ka tomēr līdzšinējā kārtība paliks nemainīga. Proti, bērniem no valsts budžeta tiks apmaksāta testu veikšana stacionārā. Tā Bērnu slimnīca lēmusi, reaģējot uz kopējām pārmaiņām Covid-19 testēšanas algoritmos.

"Pacientiem, kuri ierodas uz plānveida ārstniecības pakalpojumiem Bērnu slimnīcas stacionārā, Dienas stacionārā, Rehabilitācijas un psihiatrijas dienas stacionārā un Rehabilitācijas stacionārā, kā arī viņus pavadošajām personām SARS-CoV-2 Ag tests (ātrais tests) tiks veikts slimnīcā uz vietas," ziņo Bērnu slimnīca.

Ierobežojumi gripas un citu respiratoro slimību dēļ ir tādi, kā ziņots iepriekš:

  • Pacientu apmeklēšana nav atļauta: 21. nodaļā, kurā lielākoties ārstējas infekciju slimību pacienti.
  • Pacientu apmeklēšana iespējama ar papildu ierobežojumiem, par kuriem detalizēti informē nodaļas personāls: 10. nodaļā – Hematoonkoloģijas nodaļa; 1. un 16. nodaļā – nodaļas, kurās ārstējas jaundzimušie;
  • Citās Bērnu slimnīcas stacionāra nodaļās bērnus drīkst apmeklēt tikai vecāki vai likumiskie pārstāvji, šobrīd pārējo ģimenes locekļu vai draugu ciemošanās pie pacientiem nav atļauta (nodaļās netiks ielaisti arī māsas, brāļi un vecvecāki).
  • Apmeklētājiem jābūt veseliem, bez iesnām un klepus.
  • Apmeklējuma laiks – atbilstoši Bērnu slimnīcas iekšējās kārtības noteikumiem.
  • Slimnīcas telpās obligāti jālieto ķirurģiskās maskas vai respiratori (FFP2).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!