Foto: PantherMedia/Scanpix
Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra Eiropas skolu sadarbības tīkla "eTwinning" īstenošanas gaitā aicina pirmsskolas pedagogus, izglītības iestāžu vadību un jebkuru interesentu pieteikties dažādiem tiešsaistes semināriem. Tajos varēs uzzināt par pirmsskolas vecuma bērnu emociju regulāciju un iepazīties ar kolēģu pieredzi nacionālu un starptautisku "eTwinning" sadarbības projektu organizēšanā. Visi pasākumi ir bez maksas.

Lai arī semināri vairāk var būt aktuāli pirmsskolas pedagogiem, tajos noderīgas zināšanas var gūt arī vecāki.

18. janvārī pulksten 18 notiks vebinārs "Kā tikt galā ar emocijām pirmsskolā?". Pieredzē dalīsies Baiba Kalnciema, psiholoģe, pedagoģe, apzinātības programmas īstenotāja bērniem Latvijā un grāmatas "Kāpēc esmu uztraucies?" autore. Vebinārā psiholoģe sniegs gan teorētisku, gan praktisku ieskatu dažādos vingrinājumos, paaugstinot skolotāja efektivitāti, apgūstot profesionālās metodes un attīstot tādas personības iezīmes, kā empātiju un starppersonu saskarsmes prasmes. Nodarbībā katram būs iespēja praktiski piedzīvot apzinātībā balstītas sajūtas, kas palīdz izprast sevi dziļāk, regulēt emocijas un mazināt trauksmi, jo, tikai pieredzot paši, mēs varam dot citiem. Lai piedalītos, līdz vebināra sākumam jāaizpilda reģistrācijas anketa šeit.

Savukārt 25. janvārī pulksten 18 notiks vebinārs par "eTwinning" sadarbības projektu pieredzi pirmsskolās. Plašāka informācija un reģistrācijas anketa šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!