Foto: Publicitātes foto
Kā jau katru pavasari, arī šogad notiks gada lielākais rīkotais skolēnu mācību uzņēmumu pasākums "Cits Bazārs", kur vienkopus savus inovatīvos produktus atrādīs 270 skolēnu mācību uzņēmumi no visas Latvijas.

"Junior Achievement Latvia" un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras rīkotais skolēnu mācību uzņēmumu pasākums notiks 4. martā tirdzniecības centrā "Domina Shopping" no pulksten 11 līdz 17.

"Apmeklējot "Citu Bazāru", pircēji nereti ir pārsteigti, cik oriģinālas un kvalitatīvi nostrādātas ir skolēnu biznesa idejas, un labprāt viņus atbalsta, veicot pirkumu. Savukārt jaunajiem uzņēmējiem pasākums ir lieliska vieta, kur novērtēt patērētāju interesi par savu produktu un arī uzlabot savas komunikācijas un prezentēšanas prasmes," stāsta izglītības organizācijas "Junior Achievement Latvia" vadītājs Jānis Krievāns.

Kopumā skolēni sarūpējuši pašu radītās preces desmit kategorijās: pakalpojumi, apģērbi un auduma izstrādājumi, kosmētika un preces skaistumam, aksesuāri un bižutērija, pārtika, elektropreces, preces mājai un interjeram, suvenīri, dāvanas un sezonas preces, tehnoloģiju produkti, spēles un preces bērniem.

Pasākuma pārstāve Dagnija Dižbite speciāli "Māja&Dārzs" sarūpējusi 10 oriģinālas skolēnu radītas lietas, kuras var noderēt mājas labiekārtošanai un ikdienā.

Multifunkcionāla ceļojuma bagāža

Foto: Publicitātes foto

Patiesi varenu ideju izdevies realizēt Tukuma 2. vidusskolas audzēkņiem, radot "Baltic Luggage". Kurš gan nezina, cik sāpīgi ceļojuma laikā ir palikt bez sakariem, jo kādā neprāta mirklī telefona lādētājs ielikts visdziļākajā čemodāna nodalījumā? Audzēkņi šo problēmu atrisinājuši, radot bagāžas somu, kurā iebūvēts bezvadu lādētājs, krūzes turētājs un vēl citas pārdomātas detaļas, lai viss vajadzīgais allaž būtu pa rokai, tādējādi ļaujot ceļot ar komfortu un prieku.

Pašam sava saule

Foto: Publicitātes foto

Ja kaut kas mūsu platuma grādos trūkst, tad tā viennozīmīgi ir saules gaisma. To katram savā mājoklī palīdz ienest "Beepless" LED lampa, ko radījuši Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolēni, turklāt tās dizains ieturēts minimālistiskā stilā, tā ir stiprināma pie sienas un lieliski iederēsies jebkurā interjerā.

Iepirkuma maisiņu turētājs

Foto: Publicitātes foto

Nešaubīgi visiem reiz bijis jāpiedzīvo mirklis, kad vairāk par visu vēlamies, lai mums būtu vēl viens lieks roku pāris, piemēram, brīžos, kad pēc kārtīgas iepirkšanās visi iepirkuma maisiņi jānogādā mājās, it īpaši, ja dzīvo mājas devītajā stāvā, bet lifts uz nenosakāmu laiku nestrādā. Šādus situācijas atrisinājuši Madonas Valsts ģimnāzijas audzēkņi, radot "Carry on" iepirkuma maisiņu turētāju.

Dizaina gultiņa mazuļiem

Foto: Publicitātes foto

Ogres tehnikuma jaunieši radījuši zīdaiņu gultiņu "EKA", kas paredzēta mazuļu dzīves pirmajam pusgadam, kura nodrošinās ne vien kvalitatīvu miegu mazulim, bet arī iederēsies jebkurā guļamtelpas interjerā.

Siltumu saglabājoša pusdienu kastīte

Foto: Publicitātes foto

Saldus novada pašvaldības Druvas vidusskolas jaunieši zina, ka stilīga pusdienu kastīte būs noderīga vienmēr. "Elevate lunch" Pusdienu kastīte ēdienu saglabā siltu, turklāt ar pusdienu kastīti ēdienu iespējams arī uzsildīt.

Spēle kā mācīšanas līdzeklis

Foto: Publicitātes foto

Mūsdienās, kā zināms, attīstības virzību lieliem, pat milzīgiem soļiem nosaka tehnoloģiju uzvaras gājiens. Arī šī mācību spēle – "Game on"–, ko izveidojuši Ogres tehnikuma audzēkņi, ar tehnoloģiju palīdzību palīdz attīstīt dažādas maņas, ko noteikti novērtēs vecāki. Savukārt mācīšanās līdzekļa spilgtās krāsas piesaistīs bērnu uzmanību.

Vasks suņu ķepām

Foto: Publicitātes foto

Četrkājainie draugi ir pateicīgi par visu, ko viņu labā darām, un Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas audzēkņi parūpējušies par produktu ""Petwax, kas savu mīluli ļaus palutināt vēl vairāk. Ziemā, kad ielas nokaisītas ar sāli, smiltīm un citām suņu ķepām nedraudzīgām vielām, noderīgs līdzeklis ir vasks, kas paredzēts suņu ķepām.

Trifeles no paipalu olu čaumalām

Foto: Publicitātes foto

Skan mulsinoši, vai ne? Arī intriģējoši. Pat kraukšķīgi! Taču tie, kas nobaudījuši Valmieras tehnikuma skolēnu radītās paipalu olu čaumalu trifeles "Shell Delicious", zina stāstīt, ka tās patiesi ir gardas. Šādu gardumu novērtēs ne vien izsmalcināti gurmāni, bet visi saldummīļi, kas rūpējas par savu veselību. Paipalu olas mediķi un biologi atzinuši par augstvērtīgu diētisku produktu, bet paipalu olu čaumalas – par lielisku kalcija avotu, kas viegli uzsūcas organismā.

Pudeļu uzglabāšanas tvertne ar vairākkārt lietojamu maisu-somu

Foto: Publicitātes foto

Šobrīd jo īpaši aktuāls daudzās sociāli atbildīgās un videi draudzīgās mājsaimniecības ir viens jautājums – kur mājas apstākļos skaisti un efektīvi glabāt depozīta pudeles? Negribas taču samest tās visas kādā maisā un nolikt virtuves stūrī, kur tās ne vien traucē, bet arī bojā skatu un krāj putekļus. Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas jaunieši ir uzķēruši patērētāju pieprasījumu un piedāvā pudeļu uzglabāšanas tvertni ar maisu – "Ūna", kas pārtop par somu.

LED signāli velosipēdiem

Foto: Publicitātes foto

Drošība ir pirmajā vietā! Un to zina arī Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas skolēni, kuri radījuši LED pagrieziena un apstāšanās signālus "Velocycle Signals" velosipēdiem. Riteņbraucējiem, kuri ceļu satiksmē ir vieni no neaizsargātākajiem, ir jābūt pamanāmiem, tāpēc šāda ideja ir ne vien ļoti atzinīgi vērtējama, bet arī vitāli svarīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!