Foto: Publicitātes foto
No 11. maija, tikai dažos veikalos visā pasaulē un interneta veikalos, iegādei pieejama būs luksusa mode par (salīdzinoši) pieejamu cenu. Šogad no ikoniskā, leģendārā modes nama "Mugler", kas ir izslavēts kā avangarda, seksapīla un dumpinieciskuma iemiesojums.

Sadarbība atspoguļo "Mugler" būtību. Modes nams "Mugler" vienmēr ir bijis celmlauzis un noteikumu pārkāpējs: izteikšanās brīvības, augstā glamūra, drosmīga un neatvairāma stila aizstāvis. Modes namu 1973. gadā izveidoja franču dizaineris Manfreds Tierī Muglers, kurš aizsāka ķermeņa pozitīvisma, dzimuma nekonkrētības, transformācijas un pašapziņas tēmas, kas nu jau ir neatņemamas mūsdienu modes iezīmes. Amerikāņu dizainers Keisijs Kadvalders par zīmola radošo direktoru kļuva 2018. gadā un ir reanimējis modes nama mantojumu: avangardiskus modes šovus, ierasto robežu pārkāpšanu, skaistumu bez aizspriedumiem, akcentējot neordināro un tehnoloģisko modes aspektu.

Sadarbības kolekcija ar "H&M" apvieno zīmola vēsturi, vienlaikus arī tagadni un nākotni, piedāvājot dažādus "Mugler" klasiskos modeļus un raksturīgos piegriezumus. Kolekcija ir dinamiska "Mugler" šodienas pasaules demonstrācija un aizraujošs piemērs tam, kā Kadvalders ir izmainījis un pārveidojis modes namu. " Lepojamies, ka ar šo kolekciju varam godināt Manfreda Tierī Muglera mantojumu. Keisijs ir paveicis neticamu darbu, godinot modes nama vēsturi un arhīvu, vienlaikus padarot kolekciju patiesi mūsdienīgu. Viņa vadībā "Mugler" ir kļuvis par vienu no inovatīvākajiem un aizraujošākajiem modes namiem mūsdienu modes pasaulē," slavē "H&M" radošā konsultante, Anna Sofija Johansone. "Man ir patiess gods sadarboties ar "H&M". Kolekcija ietver visu, kas raksturo "Mugler" kā zīmolu un ir autentisks "Mugler" stilam, sākot ar bodijiem, kas ir kļuvuši par mūsu vizītkarti, un beidzot ar izteiksmīgiem piegriezumiem un džinsa manipulācijām. Tā ir mūsu zīmola ikoniskāko tērpu demonstrācija," apstiprina Keisijs Kadvalders, "Mugler" radošais direktors.

Kolekcijas piegriezumos atpazīstami "Mugler" silueti – izteikti, apjomīgi pleci, akcentēts viduklis, oda ķermeņa formām, veltījums pārliecībai par sevi. Tomēr, lai pagodinātu zīmola dibinātāju, līdzās mūsdienīgajiem modeļiem ir arī virkne ļoti īpašu, ierobežotas tirāžas arhīva tērpu, kurus Kadvalders izvēlējies, jo tie ir aktuāli arī mūsdienās un ir apliecinājums "Mugler" vēsturei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!