Foto: Shutterstock
Kādu skolu devītās klases audzēkņiem ir slikti matemātikas eksāmena rezultāti? Kādās skolās – "parastās" vai ģimnāzijās – mācās šajā eksāmenā labākos rezultātus guvušie skolēni? Kas notiks ar skolēniem, kas saņēma mazāk nekā 10 procentus šajā mācību priekšmetā? Uzzini arī, kur šogad skolēniem ir vēsturiski viens no labākajiem vidējiem rezultātiem. Valsts Izglītības satura centra (VISC) vadītāja Liene Voroņenko stāsta, kā eksāmenu nolikuši aptuveni 18 tūkstoši devītklasnieku. Secinājums – skolām un ministrijai ir, ko uzlabot.

Nesen nograndis skandāls izglītības sistēmā – programmā, kurā ieguldīts pusotrs miljons eiro, tehnisku problēmu dēļ devītklasnieki nevarēja apskatīties savas atzīmes un attiecīgi arī iesniegt dokumentus desmitajai klasei. Kļūdu vairāku dienu laikā novērsa, laiku, kad var iesniegt dokumentus, pagarināja, bet mieles palika.

Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvis Ilmārs Rikmanis skaidroja, ka skolēni saņēmuši kļūdainu paziņojumu tehniskas kļūdas dēļ. Pārstāvis sola, ka kļūda neatkārtosies – problēmas iemesls ir novērsts.

Tie, kuriem rezultāts nav sasniedzis desmit procentus, joprojām sistēmā latvija.lv nevar sīkāk redzēt savu atzīmi. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!