Foto: LETA
Liktenīgajā 2023. gada 1. jūlijā Carnikavas jūrmalā Jūlija atpūtās ar ģimeni. Pamanot, ka divi peldētāji jūrā netiek krastā, viņa varonīgi metās viņiem palīgā, taču nespēja izglābt abus slīkstošos vīriešus. Diemžēl, arī pati viņa vairs krastā nespēja tikt, vēstī neoficiāli avoti. Arī puiši, sportiski vīrieši, dzīvi krastā neiznāca... Zemūdens straumes un viļņi – nav precīzi zināms, kurš no šiem faktoriem bija par iemeslu traģiskajam negadījumam, bet ar vienu no tiem ir pietiekami, lai nelaime notiktu.

Sociālajā tīklā redzama sievietes tuvinieku sēru vēsts un viņas pašas vietnē vēl nesena informācija par laimīgiem brīžiem – kāzas šī gada maijā un ticība, ka 2023. būs viņas veiksmīgākais gads....

Tāpat ģimenes draugi sēro par bojāgājušajiem puišiem.

Par to, vai iespējams paredzēt, ka gaidāmas zemūdens straumes, un par rīcību, kas palielina iespēju izglābties, stāsta pieredzējuši glābēji. Ko varam darīt, lai mazinātu traģēdiju uz ūdens skaitu šādos un citos gadījumos?

Laikā no 28. jūnija līdz 2. jūlijam Latvijā noslīkuši 11 cilvēki. "Delfi" jau rakstīja, ka Carnikavā sestdien daudzi devās peldēt, tostarp divi vīrieši un divas sievietes, no kurām viena palika ūdensmalā. Redzot, ka trīs peldētājus straume sāk vilkt jūrā iekšā, sieviete steigusies palīgā, līdz dzīvībai bīstamā situācijā nokļuva visi četri, notikušo portālam "Delfi" atstāstīja policijas pārstāve Diāna Lūkina.

Pēc policijas pārstāves stāstītā, bīstamo situāciju pamanījuši blakus esošie atpūtnieki, kuru vidū bijuši arī profesionāli peldētāji. Viņi bija tie, kas cilvēkus izvilka krastā un nekavējoties arī sāka sniegt pirmo palīdzību, līdz ieradās mediķi, taču, par spīti ilgstošajiem pūliņiem reanimēt, trīs cilvēku – divu jaunu vīriešu un aptuveni 40 gadus vecas sievietes – dzīvības neizdevās glābt. Krastā dzīva nokļuva tikai meitene aptuveni 20 gadu vecumā.

Vairāk par policijas versiju un to, kādēļ glābējiem bija grūtības laikus ierasties, varat lasīt šeit.

Faktors viens – pludmale bez glābējiem


Iespējams, daļu sabiedrības uztrauca, ka glābēji ieradās par vēlu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!