Foto: Publicitātes foto

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš, viesojoties "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi", stāsta par laulību, kas reģistrēta jau salīdzinoši agrā jaunībā. Treneris, kura vadībā Latvijas hokeja izlase šogad izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionātā, atklāj, kā ar sievu noturējuši tuvas attiecības, neraugoties uz lielo aizņemtību hokejā.

Ar sievu Zani Vītoliņš iepazinies aptuveni 1986. gadā, bet jau pēc trim gadiem mijuši gredzenus. Uz raidījuma vadītājas Ineses Vaikules teikto, ka šobrīd dominē uzskats, ka ar laulībām nevajag steigties un jaunībā ir jāiztrakojas, Vītoliņš ir tiešs: "Katram ir savs. Mūsu laikā bija tā."

Viņš stāsta, ka tolaik hokejistiem bijis maz brīvu dienu, ticis ievērots režīms, ka spēlēm ir jāgatavojas visu sezonu, tāpēc laika nav bijis vispār. "Labāk aprecēties, dzīvot kopā, apzinoties, ka reto brīvo laiku pavadīsiet kopā. Bet, laikam, katram savs. Tas nenozīmē, ka arī visiem jaunībā jāprecas. Katrs tomēr skatās pēc savām interesēm, kā viņš to izjūt. Mums ir labi," atklāj treneris.

Taujāts par to, kas ir vērtīgākais un svarīgākais, lai noturētu labas un ciešas attiecības, Vītoliņš atklāj savu hokejista pieredzi, kas ir citāda nekā vairumam cilvēku. "Tu brauc projām, pa nedēļām neesi mājās, tad atbrauc, tad atkal pasaules čempionāti un tā tālāk. Pēc tam, pa ārzemēm braukājot. Sākumā, kad mēs vēl bijām Rīgas "Dinamo", tāds pat režīms – sēdi bāzē mēnesi un uz vienu vai divām dienām tiec palaists mājās," viņš stāsta, "varbūt, vismaz manā gadījumā, tā bija atslēga, kas mūs satuvināja. Ka tās ir pāris dienas, reizēm nedēļa – tev nav pat laika strīdēties, jo zini, ka atkal braukšu projām. Tad tu tā izkop attiecības un tev nav laika pastrīdēties. Tāds dzīves ritms ļāva mums to garo dzīves posmu nodzīvot."

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!