Foto: Publicitātes foto

“TTT Rīga” basketbola komandas galvenais treneris un arī spēļu komentētājs Mārtiņš Gulbis, viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, atklāj savu tēva lomas pieredzi. Un viņam ir viens noteikums, ko ievērot: “Es nekad dzīvē mājās neesmu strādājis, un es pie tā cenšos pieturēties.”

Taujāts par to, vai uzskata, ka ir labs tētis, Gulbis raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam norāda, ka cenšas tāds būt: "Centība nav rezultāts. Tas jau laikam nav jāprasa man, bet man ir viens tāds, nevis likums, bet nosacījums, ko es pats sev uzdevu, – kopš piedzima Robijs, mans puika, es nekad dzīvē mājās neesmu strādājis, un es pie tā cenšos pieturēties. To laiku cenšos pavadīt kopā ar viņiem."

Viņš turpina: "Es neesmu nekad mājās strādājis, lai viņi zina, ka tētis vienmēr ir blakus. Ja gribēs īstenot savas idejas, dēls zina, ka tētis noliks malā darba lietas un vienmēr būs kopā ar viņu. Pie tā cenšos pieturēties un pagaidām man tas ir izdevies veiksmīgi. Laiks, ko mēs pavadām ar viņiem, nu, tas paiet ļoti ātri. Tas, domājams, ka ir pats svarīgākais viņu dzīvē, – tieši kopā pavadītais laiks."

Gulbis norāda, ka atlikušos darbus nereti paveic tad, kad dēls ir aizmidzis vai arī, dodoties ātrāk uz sporta zāli, palaižot puiku dārziņā. "Protams, ka basketbols ir ļoti liela mīlestība, bet nekad neviena bumba un neviens grozs nebūs man lielāka mīlestība par mana paša bērniem. Es pie tā cenšos arī turēties," viņš piebilst.

Pilns raidījuma ieraksts te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!