Foto: Publicitātes foto

Viesojoties "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi", bijusī Latvijas Televīzijas "Rīta Panorāmas" diktore Linda Abu Meri stāsta par vērtībām, kas tiek ieliktas bērnos: "Tā ir tā augsne, ko sagatavo, no tās viņš augs kā cilvēks."

Abu Meri piekrīt raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam, ka jaunā paaudze ļoti labi orientējas mūzikā. Arī tajā, kas skanējusi pirms gadu desmitiem un ir vēl mūsdienās ir aktuāla. "Mana mīļākā "playliste" "Spotify" ir tā, ko mans dēls ir sastādījis, – vienkārši nebeidzami daudz fantastisku dziesmu," viņa stāsta un Šipkēvics priecājas, ka mūzikā neeksistē vecuma stereotipi un vērtības ir nemainīgas.

"Saproti, ir lietas, kuras ir pārlaicīgas. Manuprāt, tas ir ļoti, ļoti svarīgi. Skaidrs, ka mainās laiks, tikumi un ieradumi," turpina Abu Meri, "Jaunatne, protams, šodien ir pilnīgi citādāka nekā pirms 20 vai 40 gadiem, bet ir lietas, kas stāv pāri visam. Nezinu, – būt labam, būt sirsnīgam, darīt labu, arī labu mūziku klausīties galu galā. Tas stāv pāri."

Uz Šipkēvica teikto, ka ir svarīgi un vērtīgi jauniešus vest uz tiem pašiem koncertiem, uz kuriem iet vecāki, pat tad ja jaunietis knosīsies vai skraidīs apkārt, bijusī diktore piekrīt: "Tā ir milzīga atbildība. Nezinu vai tad, kad pirmo reizi kļūstam par vecākiem, vai mēs tā uzreiz paši saprotam, cik patiesībā liela atbildība mums ir uzlikta. Tas, ko tu viņam stāstīsti, ko tu viņam rādīsi, par ko kopā smiesieties, kas jūs iepriecinās, – tas viss noteiks kāds viņš būs jau kā pieaudzis cilvēks."

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!