Foto: Arhīva foto
Tas bija pavisam parasts ceturtdienas vakars 2013. gada augusta beigās. Cēsu audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem (AIeN) vadītājs Andris Pāže bija ar audzēkņiem aizbraucis uz Rīgu, uz hokeja spēli. Tās laikā viņš saņēma negaidītu zvanu – iestādes sporta laukumā bija nolaidies gaisa balons!

Varētu šķist – kas nu tur tik traks? Nolaišanās bija ārkārtas, pavēlu vakarā, nekādu dramatisku seku nebija. Viss jau būtu labi, ja ne situācija un vieta.

Tās dienas ziņas vēsta, ka 30. augustā Cēsu AIeN sporta stadionā pēc pulksten 20 neplānoti piezemējies gaisa balons ar astoņiem cilvēkiem, kuru vidū bija divi nepilngadīgi bērni, četrus un deviņus gadus veci. Iestādes personāls, noskaidrojot notikušā apstākļus, uzzināja, ka gaisa balona pilote lidojuma laikā konstatējusi tehniskas problēmas un nolēmusi veikt piespiedu nosēšanos. Pilote nav zinājusi, ka veic nosēšanos ieslodzījuma vietas teritorijā, kas ir slēgta. Tika izsaukta policija, kas aizturēja notikumā iesaistītos. "Aizturēts" tika arī gaisa balons.

"Ar audzēkņiem bijām aizbraukuši uz Rīgu, uz hokeja spēli. Pēc pirmās trešdaļas zvana dežurants – nosēdies balons, mēģina lidot prom, ko darīt?! Kā – ko darīt?! Aizturēt! Šī ir aizliegtā zona jebkādiem gaisa kuģiem!" tās dienas notikumus atceras (AIeN) vadītājs pulkvedis Andris Pāže. "Pēc spēles beigām no hokeja arēnas uzreiz braucu uz Cēsīm."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!