Atvaļinājuma ceļojums kopā ar bērniem var sagādāt daudz neaizmirstamu un patīkamu mirkļu. Lūk, daži ieteikumi, kas palīdzēs padarīt ceļojumu baudāmāku.
Pastāsti bērniem, ko gaidīt no ceļojuma!

Plānojot atvaļinājuma ceļojumu, tu ņemsi vērā aizvadītajos gados gūto pieredzi, taču bērniem šīs pieredzes ir maz vai nav vispār, tādēļ tev viņi jāsagatavo, lai viņi zinātu, kas notiks. Pastāsti viņiem par ceļojuma plāniem, cik ilgi būs jābrauc, kur plānotas pieturas, cik kārumu viņi drīkstēs notiesāt. Jo labāk sagatavosiet bērnus, jo mazākas rūpes viņi jums sagādās.

Plāno savlaicīgi!

Pat dodoties uz dienvidu valstīm, kur ir silts, var uznākt lietus periods un tad jums būs jāpavada daudz laika viesnīcā. Pat tad, ja visu laiku spīdēs saule, uznāks brīži, kad tu gribēsi, lai bērni mierīgi paspēlējas. Tādēļ ieteicams līdzi ņemt pēc iespējas daudz dažādu vieglu un maza izmēra spēļu. Noderēs mozaīkas, plastilīns, zīmēšanas materiāli, baloni, lego klucīši, rubika kubi, ceļošanai piemērotas spēles, grāmatiņas ar uzdevumiem un elektroniskās spēles.

Ceļo ar prātu!

Daudzreiz ceļošana ar vilcienu, lidmašīnu vai automašīnu pārvēršas murgā, jo bērni nevar sagaidīt, kad beidzot sāksies jautrība. Esi gudra un mēģini saplānot visu tā, lai brauciens būtu daļa no jautrības. Ļauj viņiem našķoties, atsakies no dažiem mājās izdotajiem noteikumiem, izdali bērniem kartes un zīmuļus, lai viņi varētu atzīmēt ceļu un skaitīt nobrauktos kilometrus. Saģērb bērnus ērtās drēbēs un ļauj viņiem dzīvoties bez apaviem. Atvēli viņiem laiku izstaipīt kājeles nogurdinošā brauciena laikā. Braucot ar automašīnu, ņem līdzi bumbu, lai pa ceļam varētu apstāties un uzspēlēt bumbu, jo tas bērniem dod iespēju atbrīvoties no uzkrātās enerģijas.

Izmēģini ceļošanu ar teltīm!

Ir daudz iemeslu, kādēļ ceļošana ar teltīm ir lieliska izvēle ģimenes atvaļinājumam. Bērni var dzīvoties rotaļām piemērotās drēbēs un neviens neuztraucas, ka viņi ir nošmulējušies. Nav jāuztraucas, ka viņi varētu traucēt citus atpūtniekus, kā tas būtu viesnīcas gadījumā. Nav jāuzkopj telpas. Vienmēr ir pietiekami daudz vietas, kur izskrieties. Turklāt bērni būs gatavi ēst visu, kas gatavots uz atklātas uguns.

Atkārto zināšanas!

Pirms dodies pēc biļetēm, pāršķirsti savu mīļāko grāmatu par bērnu audzināšanu, lai atkārtotu gudrības bērnu disciplinēšanas jautājumos. Jau savlaicīgi izdomā, kādi noteikumi bērniem būs jāievēro ceļojuma laikā. Aprunājies ar bērniem un pastāsti, kā viņiem jāuzvedas ceļojumā. Saki viņiem, ka visiem būs jautrāk, ja viņi ievēros noteikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!