Katrai telpai tavā mājoklī ir simboliska nozīme, ar kuru tu zemapziņas līmenī rezonē. Nekārtība un nesakoptība kādā istabā, koridorā vai saimniecības telpā izraisa spriedzi un inerci tai atbilstošajā dzīves jomā.
Virtuve

Virtuve tiek dēvēta par "mājas sirdi", un tas ir pamatoti. Šajā vietā mēs ēdam un gūstam spēkus dzīvei, pat ja mūsu maltīte sastāv no mikroviļņu krāsnī uzsildītiem konserviem, nevis ar mīlestību pagatavota ēdiena, kuru galdā pasniedz gādīga ģimenes māte.

Netīrā un nekārtīgā virtuvē ir grūti gūt spēkus dzīvei gan fiziskā, gan garīgā līmenī. Tas, kā tu rūpējies par virtuvi, liecina par to, vai tu piešķir pietiekami lielu nozīmi dzīvinošajam spēkam, ko dod mājīgos apstākļos ieturēta maltīte. Sakārtojot un sakopjot virtuvi, tu radīsi telpu, kurā saņemt atbalstu un mierinājumu, kas tev nepieciešams dzīvē.

Dzīvojamā un viesu istaba

Tās ir telpas, kurās tu tiecies un kop attiecības ar saviem ģimenes locekļiem un draugiem. Šajās istabās tu mijiedarbojies ar pasauli, skatoties televīziju, lasot avīzi vai strīdoties ar draugiem par politiku.

Nekārtība šīs sabiedriskās telpas var pārvērst izolācijas midzenī, īpaši, ja nekārtība ir tik liela, ka tās dēļ tu jau gadiem ilgi neesi uzaicinājusi pie sevis nevienu ciemiņu. Aplūko savu dzīvojamo un viesu istabu, lai noskaidrotu, ko tās liecina par tavām attiecībām ar visu pārējo pasauli. Vai tu slēp savu patieso būtību, ierokoties šajā nekārtībā, vai arī demonstrē to visai pasaulei?

Koridors

Gaitenis, koridors, priekšnams vai halle ir mājas artērija un lielceļš. Nekārtību koridorā var uztvert kā satiksmes sastrēgumu, kas bloķē svarīgu saikni starp dažādām tavas mājas un dzīves telpām. Aplūko savus gaiteni, lai saprastu, kā tu jūties uz savas dzīves ceļa - vai tas ir labi apgaismots un pa to ir viegli iet, vai arī tev uz katra soļa jāklūp?

Ja tu jūti disharmoniju starp darbu un ģimenes dzīvi, sevi un citiem, savām vajadzībām un pienākumiem, iespējams, ka pienācis laiks ķerties pie pamatīgas gaiteņa uzkopšanas.

Vannas istaba

Mazgāšanās vannā un ķermeņa iesvaidīšana ar aromātiskām vielām ir sagatavošanās posms daudzos mūsdienu un senajos reliģiskajos rituālos. Ikdienā mēs vannas istabu lietojam, lai sagatavotos iziešanai pasaulē.

Nekārtība vannas istabā var liecināt par pazeminātu savas vērtības apziņu, par neuzmanību pret sevi, kas sniedzas tālāk par fizisko tīrīgumu. Tīra, glīti iekārtota vannas istaba var kļūt par klusu svētnīcu, kur cilvēks atjaunojas un rūpējas par sevi. Vannas istabā iederēsies smaržīgas ziepes, pievilcīgi aksesuāri un aromātiskas sveces.

Sakopjot vannas istabu, tu pārvērtīsi šo telpu par mierīgu patvērumu un ienesīsi svētuma sajūtu savos rīta un vakara tualetes rituālos.

Guļamistaba

Pieaugušu cilvēku guļamistaba ir domāta miegam un intīmām attiecībām, un tai jāfunkcionē kā telpai, kurā tiek atjaunots cilvēks un viņa svarīgākās attiecības. Nekārtība guļamistabā ir nogurdinoša un neļauj atpūsties. Ja cilvēks jūtas pārguris, kārtības ieviešana guļamistabā - šajā mājas vispersonīgākajā daļā - var palīdzēt atpūsties un atbrīvoties no dienas stresa. Tad vari baudīt kārtīgu naktsmieru vai jaukus brīžus kopā ar mīļoto cilvēku.

Skapji

Skapji simbolizē to, kas ir apslēpts, nezināms vai neapzināts. Ja mēs piepildām savus skapjus ar dažādiem krāmiem, radot tur nekārtību, mēs mazinām savu spēju domāt intuitīvi un dziļi.

Haoss skapjos var norādīt uz problēmām, kuras tu neapzinies, bet kas kavē tavu progresu dzīvē, darbā un attiecībās ar cilvēkiem. Saglabājot šo nekārtību aiz aizslēgtām skapja durvīm, tu savas problēmas neatrisināsi.

Bēniņi un pagrabstāvs

Nekārtība bēniņos rada spriedzes un spiediena sajūtu. Nav viegli ar optimismu raudzīties nākotnē, ja tev virs galvas sakrājies tik daudz krāmu.

Bēniņos, līdz ar visām kastēm un lādēm, kas piekrautas ar iepriekšējo paaudžu atstātajām lietām, dzīvo neatrisinātās senču problēmas. Bet pagrabstāvs un citas zem zemes līmeņa esošas noliktavas tiek uzskatītas par zemapziņas mitekļiem, tāpēc skaties, kur liec kāju, un sakārto šīs vietas.

Garāža vai šķūnis

Tava automašīna ir mobilitātes, neatkarības un pašnoteikšanās spējas simbols. Ja garāža ir tā piekrauta ar dažādām lietām, ka automašīnai tajā gandrīz vairs nepietiek vietas, iespējams, ka arī dzīvē tu izjūti tādu pašu šaurību un kustību ierobežotību.

Beidz uztvert telpu uzkopšanu kā nepatīkamu mājas darbu un izmanto to kā visiedarbīgāko sevis pilnveidošanas paņēmienu, kāds ir tavā rīcībā. Ikviens žurnāls un papīra gabals, ko tu nodosi otrreizējai pārstrādei, katra grāmata, ko atdosi bibliotēkai, katrs sīkums un apģērba gabals, ko tu atdāvināsi kādam, kam tas viss noderēs, atbrīvos tev vairāk telpas izaugsmei, enerģijai, priekam un dzīvošanai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!