Jautājums: Esmu dzirdējusi, ka ir gadījumi, kad ārsti rekomendē kādu noteiktu pozu, lai sieviete varētu palikt stāvoklī, piemēram, ja dzemde ir nedaudz novirzīta. Vai tā ir taisnība?

Man ārsts konstatēja, ka dzemde ir nobīdīta uz labo pusi, vai tas var kā ietekmēt bērniņa ieņemšanu? Ko Jūs man varētu ieteikt, lai būtu labākas izredzes bērniņu ieņemt? Jau iepriekš pateicos par atbildi!

Atbild dr. Gunta Frīdenberga, sadarbībā ar “Libresse”:

Dzimumakta laikā, pieaugot sievietes uzbudinājumam, maksts pagarinās un tālākā 1/3 paplatinās, bet ārpusei tuvākā 1/3 sašaurinās, ciešāk apņemot dzimumlocekli. Dzemde nedaudz paceļas uz augšu, atbrīvojot vairāk vietas dzimumloceklim. Orgasma laikā sperma izsļācas maksts mugurējā velvē, kas līdzinās maisveida iztilpumam. Atslābuma fāzē dzemde nolaižas savā iepriekšēja vietā, ar dzemdes kakliņu iemērcoties spermā. Tad arī lielākā daļa spermatozoīdu, aktīvi kustinot astītes, sāk savu garo ceļu cauri dzemdes kaklam un dobumam uz olvadiem, kur notiek apaugļošanās. Bioloģiskais mehānisms ir līdzīgs, lai arī kā būtu novietota dzemde. Vislabāk ir, ja bērna ieņemšana ir nevis mehānisks process neērtā pozā, bet gan mīlas akts, kurā abi partneri izjūt baudu.

Lasītāju ievērībai: Ja nevari rast atbildi uz savu jautājumu mūsu rakstu arhīvā, vēstuli sūti “Delfi Sievietēm” redakcijai uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv. Vispirms tiks izskatītas un atbildētas vēstules, kurās lietota pareiza gramatika un pieturzīmes. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!