traips
Foto: stock.xchng
Traipi ir kā nelūgti viesi, kuri ierodas visnepiemērotākajā brīdī un pēc tam nezini kā no tiem, lai tiek vaļā. Lūk, daži padomi, kas palīdzēs glābt situāciju!

Sarkanvīna traips
Nekavējoties traips jāaplej ar gāzēto ūdeni vai svaigu pienu.

Aveņu, zemeņu, upeņu traips.
Izberzē traipu ar etiķa un citronu sulas maisījumu vienādas proporcijās. Pēc tam mazgā kā ierasts.

Zāles traips
To var izņemts ar spirtu.

Asins traips
Traipu saslapina ar siltu ūdeni, kurā izkausēta aspirīna tablete. Pēc tam audumu žāvē ar fēnu.

Olu traips
To jācenšas iztīrīt pēc iespējas ātrāk, jo olu sastāvā esošās olbaltumvielas ar laiku pārvēršas nešķīstošos savienojumos un ir ļoti grūti iztīrāmas.

Piena un saldējuma traipi
Piena vai citu olbaltumvielu saturošu produktu traipi jātīra ar siltu, bet ne karstu ūdeni. Karstā ūdenī olbaltumvielas sarecēs un būs grūti iztīrāmas.

Tējas traips
Tējas uzlējuma traips tūlīt jāmazgā siltā ūdenī ziepju putās.

Tomātu, biežu traipi
Tomātu, biešu un sarkano kāpostu svaigus traipus izņemams ar siltu ziepjūdeni.

Augļu traips (svaigs). To izņem ar siltu ūdeni. Traipu nedrīkst ziepēt, tad tas vēl vairāk nostiprināsies.

Rūsas traips
To izņem ar ūdeni un citronskābi (1 tējkarote uz 0,5 glāzes karsta ūdens). Traipu saslapina un atstāj mitru uz 5 minūtēm, pēc tam izskalo ar siltu ūdeni. Iztīrīto vietu vairākas reizes skalo auksta ūdenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!