Augustā vēl vari paspēt iesēt dažādas kultūras, kuras baudīt rudens sākumā. Lēnām jāsāk plānot arī dārzeņu un augļu ražas novākšana un jāsagatavo telpas to uzglabāšanai.

Augustā vēl var paspēt iesēt augus, kuriem attīstības laiks ir līdz 60 dienām, bet ideāli, ja ne vairāk par 45 dienām, norādījusi "Kesko Senukai" speciāliste Līna Spure. Viņa iedrošina – augustā sēklas uzreiz var sēt zemē un tās nav nepieciešams iepriekš izdiedzēt telpās. Galvenais, lai zeme būtu mīksta un asniņi ātrāk tiktu uz augšu.

Šādi kultūraugi ir redīsi, salāti, rukola, spināti, zirnīši, burkāni, dilles, kāposti un sīpoli. Tiesa, jāsaprot, ka tie neizaugs tik lieli, kā pavasarī sētie, taču svaigi un kraukšķīgi dārzeņi tiks iegūti. Savukārt rudens pusē sējamajām redīsu šķirnēm piemīt maigāka garša. Augustā droši var sēt arī daikonus jeb Japānas redīsus, taču, lai tos nesabojātu kāpostu mušu kāpuri, sējumi jāapsedz ar agroplēvi.

Kā "Māja&Dārzs" ieteikusi dārzniecības "Neslinko" saimniece Elga Bražūne, ja gribas vēl iesēt aromātisko baziliku, tad rudens sējai labāk izvēlēties zaļo, nevis zilo, un sēt to podiņā, lai pēcāk garšaugu varētu ienest istabā. Vēl var paspēt izaudzēt jaunu lociņu ražu, zemē liekot sīpolus.

Arī starp tomātu rindām siltumnīcā vari iesēt rukolu, salātus, redīsus un citus garšaugus, jo tomātu lapas jau ir noņemtas un augiem pietiks gaisma.

Ar citiem darbiem, kuri vasaras norietā veicami augļu dārzā, puķu dobēs un sakņu dārzā, lasi rakstos, kas pieejami zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!