Viens no iemesliem, kādēļ mums noteikti ir jādomā, kā pārtikas ražošanu padarīt ilgtspējīgāku, ir fakts, ka pasaules iedzīvotāju skaits arvien turpina pieaugt – Apvienoto Nāciju Organizācija lēš, ka 2050. gadā uz planētas varētu būt jau 9,8 miljardi cilvēku, kurus visus būs jāpabaro, līdz ar to pieaugs arī pārtikas rūpniecības negatīvās blaknes.
Runājot par pārtikas ražošanu, "National Geographic" uzsver, ka lauksaimniecībā izmanto gandrīz 50% no pasaules veģetācijas teritorijām un veido 25% no ikgadējām globālajām emisijām, kas veicina klimata pārmaiņas. Turklāt tā tiek iepakota vienreizlietojamos plastmasas iepakojumos, kas nonāk vidē un piesārņo gan sauszemi, gan ūdeņus, no kurienes pēcāk plastmasas mikrodaļiņas nokļūst gruntsūdeņos un nonāk cilvēka organismā.