Klikšķa attālumā – kā kļūt par Bio izaicinājuma dalībnieku?
10 dienas uzturā jālieto galvenokārt bioloģiskie produkti. Ar ko vēl jārēķinās Bio izaicinājuma “10 dienas bioloģiski” dalībniekiem?
Piedalīšanās Bio izaicinājumā ir iespēja ne tikai atklāt jaunus produktus un izmēģināt citus pārtikas iegādes ceļus, bet arī veids, kā izvērtēt savus līdzšinējos uztura paradumus. Vai tie ir paša veselībai un dabai draudzīgi? Un ko var darīt, lai tuvotos mērķim ēst tā, lai no tā neciestu vide un pašsajūta? Vai tas ir grūti un pūļu vērts? Un kādi ir ieguvumi?
Kas jāņem vērā?
Bio izaicinājumā tiek aicināts piedalīties ikviens, ievērojot trīs vienkāršus noteikumus:
1

Esi gatavs desmit dienas

(sākot ar 3. septembri) vairāk nekā ikdienā piedomāt par savu un tuvinieku uzturu.

2
Iegādājies un patērē iespējami lielu daļu bioloģiski sertificētu produktu no sava uztura groza. Ja produkti ar zaļo ekolapiņu jau ir pazīstami un nonāk ikdienas pirkumos, šajās dienās būtiski palielini to īpatsvaru. Uzstādi sev motivējošu mērķi!
3

Izmēģini jaunus iepirkšanās kanālus, piemēram, dodot priekšroku lielveikaliem, kuros ir plašāks biopreču klāsts, kā arī apmeklējot zaļākos tirgus un tirdziņus vai izmēģinot iepirkties pa tiešo bioloģiskajās zemnieku saimniecībās – internetā vai klātienē.

Piesakies!
Un saņem motivācijas devu
Piesakoties šeit, katrā no desmit Bio izaicinājuma dienām, sākot no 3. septembra, dalībnieki saņemsi īpaši sagatavotu vēstuli no Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas. Tajā apkopoti noderīgi ieteikumi un fakti, lai piedzīvojums bioloģiskās pārtikas pasaulē būtu pēc iespējas jēgpilnāks.

Tādējādi mēs, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas darbinieki, katru Bio izaicinājuma dalībnieku gādīgi pavadīsim ceļā pie dabai draudzīgākiem produktiem un uztura paradumiem.
Aicinām dalīties ar Bio izaicinājuma laikā gūtajiem iespaidiem sociālajos tīklos, izmantojot mirkļbirkas #bioizaicinājums, #10dienasbioloģiski un #bioseptembris.
Nav jāraizējas, ja sākumā māc šaubas, jo kurš gan grib mainīt ierasto lietu kārtību. Tomēr Bio izaicinājums ir laba iespēja izmēģināt jaunas garšas, iepirkšanās veidus un uzzināt kaut ko, kas līdz šim ir paslīdējis garām.

Uz tikšanos veikalā un tirgū, virtuvē un restorānā!
Projekts sadarbībā ar:
SATURS
Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija
REDAKTORE
Kristīne Melne
DIZAINS
Ralfs Eglītis
IZSTRĀDE
Gatis Purviņš, Ervīns Malnačs
PROJEKTU VADĪBA
Žanete Kļaviņa
MEDIJU KOMUNIKĀCIJAS EKSPERTS
Ieva Virziņa