Kas ir Bio izaicinājums, un kāpēc par to ir jārunā ne tikai virtuvē
Septembrī, atzīmējot Bioloģiskās pārtikas mēnesi, portālā "Delfi" var sekot līdzi Bio izaicinājuma "10 dienas bioloģiski" dalībnieku gaitām.
Sociāla kampaņa visai sabiedrībai
"10 dienas bioloģiski" ir sociāla kampaņa, kurā aicināts piedalīties ikviens – gan individuāli, gan kopā ar ģimeni vai draugiem –, bet tikpat labi 10 dienu garumā iespējams sarūpēt bioloģiski sertificētus produktus kādam, kam nepieciešams atbalsts.
Ar mērķi popularizēt bioloģisku uzturu un veicināt pieprasījumu pēc pašmāju bioloģiskajiem produktiem, Bio izaicinājumu jau ceturto gadu organizē Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija. Tomēr šis ir pirmais gads, kad dalībnieku gaitām var sekot līdzi video formātā, kā arī ikgadējā bezmaksas žurnālā pircējiem "Ēdam Bioloģiski".
Šogad starmešu gaismā nokļuvuši Bio izaicinājuma dalībnieki Legzdiņu ģimene no Zaķumuižas. Viņu iespaidus, iepērkoties, gatavojot, ēdot un padziļināti izzinot bioloģiskās pārtikas pasauli 10 dienu garumā, var vērot 10 video epizodēs. Izaicinājumā piedalās mamma Daiga, tētis Rolands, bērni Lote, Aleksis un Alma, kā arī ģimenes suns Ora.

Savukārt 11. sērijā ar pieredzi dalīsies citi Bio izaicinājuma dalībnieki – ādažnieki Liene Paegle ar dēliem Ralfu un Oliveru.
Uzmanīgi – attiecības mūža garumā!
"Katrs Bio izaicinājuma dalībnieks ir svarīgs, jo ar katru pirkumu ikviens bioloģisko produktu pircējs balso par tīru gaisu, ūdeņiem un veselīgu augsni, sargā dabas daudzveidību un rūpējas par lauksaimniecības dzīvnieku labturību – saskaņā ar bioloģiskās lauksaimniecības prasībām un noteikumiem,” norāda Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas vadītājs Raivis Bahšteins. 

Viņš papildina, ka vienlaikus bioloģiskās pārtikas izvēle ir rūpes arī par lauksaimnieku un viņu ģimeņu veselību, jo to neapdraud ķīmisko pesticīdu ietekme, un aicina ikvienu pieņemt Bio izaicinājumu, reģistrējoties šeit, jo "neliels impulss iegādāties kādu bioloģisku produktu var kļūt par apzinātu izvēli ikdienā un ceļu uz veselīgāku dzīvesveidu. Uzmanīgi – var izveidoties attiecības ar bioloģisko pārtiku mūža garumā!".
Aicinām dalīties ar Bio izaicinājuma laikā gūtajiem iespaidiem sociālajos tīklos, izmantojot mirkļbirkas #bioizaicinājums, #10dienasbioloģiski un #bioseptembris.
Projekts sadarbībā ar:
SATURS
Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija
REDAKTORE
Kristīne Melne
DIZAINS
Ralfs Eglītis
IZSTRĀDE
Gatis Purviņš, Ervīns Malnačs
PROJEKTU VADĪBA
Žanete Kļaviņa
MEDIJU KOMUNIKĀCIJAS EKSPERTS
Ieva Virziņa