Mēs secinām – tas nav ne dārgi, ne sarežģīti. Bio izaicinājuma 10. diena
Desmit Bio izaicinājuma dienās esmu pārliecinājusies par to, ka bioloģiskie produkti ir vērtīgāki, atzīst mamma Daiga.
Noslēdzošajā dienā, izvērtējot Bio izaicinājumā "10 dienas bioloģiski" gūto pieredzi, Daiga atzīst, ka grib iedrošināt arī citus – ēst bioloģiski nav ne dārgi, ne sarežģīti.

Tikpat būtiski ir pamudināt arī zemniekus un pārtikas pārstrādātājus pievērsties bioloģiskajai lauksaimniecībai, lai mums, pircējiem, būtu plašāks pašmāju bioloģisko produktu klāsts, uzskata Daiga.

"Visi esam tā pieraduši pie ekoloģiskajiem produktiem, ka arī pieaugušo dzīvē mēs ar brāli ēdīsim un pirksim tikai bioloģiskos produktus," spriež meita Lote. Arī dēls Aleksis piebilst, ka "10 dienas bioloģiski" bija vērtīga pieredze.

Savukārt tētis Rolands izceļ, ka Bio izaicinājums palīdzējis ģimenei nostiprināt kopīgo fokusu un cēlis ģimenes iekšējo garu. Vai Legzdiņu-Stepiņu ģimene arī pēc Bio izaicinājuma beigām turpinās izvēlēties bioloģisko pārtiku? Skaties un uzzini, sekojot līdzi Legzdiņu-Stepiņu ģimenes Bio izaicinājumam.
"10 dienas bioloģiski" ir sociāla kampaņa, kurā aicināts piedalīties ikviens – gan individuāli, gan kopā ar ģimeni vai draugiem. Piesakies šeit!
Ar mērķi popularizēt bioloģisku uzturu un veicināt pieprasījumu pēc pašmāju bioloģiskajiem produktiem, Bio izaicinājumu jau ceturto gadu organizē Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija.

Šogad dalībnieku gaitām var sekot līdzi video formātā. Starmešu gaismā nokļuvuši Bio izaicinājuma dalībnieki Legzdiņu-Stepiņu ģimene no Zaķumuižas. Viņu iespaidus, iepērkoties, gatavojot, ēdot un padziļināti izzinot bioloģiskās pārtikas pasauli 10 dienu garumā, var vērot 10 video epizodēs. Bio izaicinājumā piedalās mamma Daiga, tētis Rolands, bērni Lote, Aleksis un Alma, kā arī ģimenes suns Ora.
Ja arī tu esi piekritis Bio izaicinājumam, aicinām dalīties ar gūtajiem iespaidiem sociālajos tīklos, izmantojot mirkļbirkas #bioizaicinājums, #10dienasbioloģiski un #bioseptembris.
Projekts sadarbībā ar:
SATURS
Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija
REDAKTORE
Kristīne Melne
DIZAINS
Ralfs Eglītis
PROJEKTU VADĪBA
Žanete Kļaviņa
MEDIJU KOMUNIKĀCIJAS EKSPERTS
Ieva Virziņa
IZSTRĀDE
Gatis Purviņš, Ervīns Malnačs