Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlasē šīgada pavasarī uz pasaules čempionātu aizbrauca septiņi debitanti. Šādos apstākļos 20 gadus vecais Dans Ločmelis, kurš pērn kopā ar valstsvienību izcīnīja bronzas medaļas, ne tuvu nebija "zaļākais gurķis". Hokeja lietpratēji pēc turnīra sprieda, ka šoreiz izlasei pietrūcis brieduma, taču nākotnes vārdā lielais debitantu skaits var atmaksāties. Ločmeli min starp tiem, kas nākamajos gados varētu pārņemt stafeti no pašreizējiem valstsvienības līderiem.

Tavuprāt, kuru spēlētāju visvairāk pietrūka no pagājušā gada izlases? Nosauc savu Top-3.

Es teiktu, ka numur viens – [Rūdolfs] Balcers, kurš būtu varējis labi palīdzēt skaitlsikajā vairākumā. Lai gan [Artūrs] Šilovs mūs pērn riktīgi "izručīja", mums ir arī [Elvis] Merzļikins un Gudļevskis, tāpēc kā otro es liktu [Uvi] Balinski. Bet numur trīs tad paliek Šilovs. Ar viņiem būtu citādi. Taču ne katru gadu varam būt optimālajā sastāvā.

Tevi piemin starp potenciālajiem Latvijas izlases nākotnes kapteiņiem. Vai tu jau skaties un vērtē Kasparu Daugaviņu, Rodrigo Ābolu, Robertu Bukartu?

Protams, redzu viņu izturēšanos ģērbtuvēs un centienus saliedēt komandu. Taču pagaidām par to īpaši nedomāju. Ja arī kādudien kļūšu par kapteini, tad tas mani neizmainīs – būšu tāds pat kā līdz šim, nevēlos kaut ko radīt mākslīgi. Bet nākotnē mums ir daudz labu kandidātu kapteiņa lomai. Jaunie spēlētāji, kuriem patīk būt līderiem.

Piemēram.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!