Foto: Jānis Spurdziņš

Vēl tikai pirms nedēļas Liepāja uzgavilēja Kristapam Porziņģim, kurš kļuva par pirmo latvieti ar NBA čempiona titulu azotē, kad jau kārta atkal jaunam vēsturiskam notikumam – Vēju pilsēta turpmāk sevi lepni varēs dēvēt arī par Latvijas pirmā WRC rūpnīcas komandas pilota mājvietu. "Decembrī bija kritisks brīdis, kad izskatījās – nebūs. Un tad mistiski vienā dienā viss sakrita," garākā sarunā ar MVP atklāj Mārtiņš Sesks.

Šie bija tavi pirmie īstie testi ar WRC automašīnu. Kādas ir galvenās atziņas, ko vari paņemt no šīs dienas Igaunijā?

Iepriekš biju braucis ar šo mašīnu tikai komandas bāzē, bet tagad pirmo reizi izmēģinājām īstos kaujas apstākļos. Atziņas... Tās īsti nevar izstāstīt. Par šo pieredzi varētu izstāstīt tiem saviem cīņu biedriem, ar kuriem mēs sacenšamies Eiropas čempionātā. Cilvēkam, kurš nav braucis ar "Rally 2" tehniku, vai, piemēram, manam tēvam, kuram ir milzīga pieredze rallijā astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados, kad šī tehnika bija citādāka, man ir grūti pastāstīt un atrast šo piemērus tam, kā šī mašīna strādā. Runājot par aerodinamiku, grūti izstāstīt to, kā strādā šī apgrieztā loģika – jo ātrāk brauc, jo labāk mašīna turas pie ceļa. Ir tādi līkumi, kuros pēc pieredzes un zināšanām vajadzētu bremzēt, bet šeit nemaz nevajag par to domāt.

Vai šajā treniņu dienā bija kāds brīdis, kur saprati, ka brauc uz riska robežas?

Mācoties mašīnu, mēs ar inženieriem veicām dažādas regulējumu izmaiņas. Pārgājām uz mīkstākām amortizatora atsperēm, kas nozīmē, ka mašīna labāk iesēžas līkumos un vidēji ātros līkumos dod labāku saķeri. Savukārt ātros līkumos šī atspere izstrādā sevi par daudz, tāpēc spiediens bija pārāk liels. Vienā līkumā mēs pie ļoti liela ātruma ļoti sākām slīdēt vietā, kur to nevajag... Tas bija tāds neliels moments, bet pirmais, kas apliecināja, ka braucam uz limita robežas.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!