Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pavasarī izlaidis pasaules čempionātu, Rūdolfs Balcers ir savedis kārtībā ceļgalu un šonedēļ gatavs kā viens no līderiem vest Latvijas hokeja izlasi pretī 2026. gada olimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā d’Ampeco. Kaut arī pretinieki šķiet parocīgi, uzbrucējs ir piesardzīgs – viegli nebūs. Savukārt uzreiz pēc tam ceļš vedīs atpakaļ uz gleznaino Šveici, kur februārī ar Cīrihes klubu parakstīts jauns līgums uz diviem gadiem. Taču sapnis par Nacionālo hokeja līgu (NHL) nekur nav zudis.

Pēc septiņiem gadiem otrpus Atlantijas okeānam Balcers pērn atgriezās Eiropā un noslēdza līgumu ar spēcīgās Šveices līgas klubu Cīrihes "Lions". Ātri kļuva par vienu no komandas līderiem, guva daudz vārtu, noslēdza jaunu līgumu un sezonas kulminācijā izcīnīja Šveices čempiontitulu. Latvietis sezonu noslēdza ar 20 vārtiem un 18 piespēlēm, taču sarautu ceļgala saišu dēļ nācās izlaist pasaules čempionātu. Nu viņš ir atpakaļ izlasē, lai šonedēļ pret Slovēniju, Ukrainu un Franciju cīnītos par ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm. Sacensībām, kurās pats vēl nav spēlējis.

Divas pārbaudes spēles pret Dāniju aizvadītas – laba ceļamaize olimpiskajam kvalifikācijas turnīram?

Grūti tik ātri atrast saspēli. Svētdien varbūt nebija tā labākā spēle, bet pirmdien jau bija labāk. Vēl ir jāieliek darbs – jāuzlabo saspēli, vairāk jāsaprot taktiskās pozīcijas. Ir daži, kas pirms šiem mačiem ir spēlējuši, un daži, kas nav – čaļi ir dažādā fiziskajā formā. Uzbrukumā golus mēs mākam mest, bet aizsardzība vēl jāsakārto, tāpat arī vairākums un mazākums. Jāpiestrādā pie detaļām.

Kā pats jūties? Jo tomēr izlašu hokeju augusta beigās sanāk uzspēlēt vien reizi četros gados.

Jūtos diezgan labi. Katrā ziņā labāk nekā pirms četriem gadiem, kad vēl spēlēju Ziemeļamerikā...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!