Foto: Privātais arhīvs

Kamēr Latvijas izlase cīnījās par ceļazīmi uz 2026. gada olimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā, Ukrainas hokejs risināja pieticīgākus uzdevumus. Izmantojot radušos iespēju, MVP aicināja uz sarunu Ukrainas Hokeja federācijas prezidentu Georgiju Zubko, lai iztaujātu par to, ko nozīmē vadīt sporta federāciju un organizēt sacensības apstākļos, kad kaimiņos atrodas teroristi, kas ik dienu apšauda un slepkavo tavas valsts iedzīvotājus.

Pie mums Latvijā "krievu pasaules" ietekme uz hokeju bijusi diezgan liela. Cik lojāla bija Ukrainas hokeja sabiedrība pirms Krievijas iebrukuma un vai karš šajā ziņā radījis pārmaiņas?

Lielisks jautājums. Jā, tā ir taisnība, ka prokrieviskie elementi bija un joprojām ir Ukrainas hokejā. Ilgus gadus bija uzņemts vektors Krievijas hokeja virzienā. Tika būvētas arēnas Ukrainas austrumos un Krimā, Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlēja Doņeckas "Donbass", nacionālo čempionātu pārplūdināja krievu leģionāri. Visbeidzot – Ukrainas Hokeja federācijas vadībā bija prokrieviski noskaņoti ierēdņi. Pēdējos gados tas sāka mainīties, un tā bija mana galvenā nostāja – Ukrainas hokejam jābūt ukrainiskam. Arī hokejā šodien veicam pēdējo tīrīšanu un atbrīvošanos no prokrieviskiem elementiem. Notiek pēdējais raunds Ukrainas hokeja attīrīšanā no Krievijas ietekmes.

Pieņemsim, ka šogad vai nākamā gada sākumā karš beigsies – kad Krieviju un Baltkrieviju drīkst atkal pielaist dalībai, piemēram, pasaules čempionātā hokejā?

Krievija šodien pieliek milzu pūles, lai pasaule nogurtu no kara. Tā mēģina apmānīt, iebiedēt un uzpirkt – tās ir Krievijas Federācijas klasiskās darba metodes.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!