Foto: LETA

Latvijas bobslejam šis nav vieglākais posms, tomēr arī ekonomiskajā režīmā izdodas pacīnīties par augstām vietām. Pasaules čempionātā Vinterbergā Emīls Cipulis kopā ar stūmējiem Matīsu Mikni, Dāvi Spriņģi un Kristu Lindenblatu ieguva sesto vietu divnieku un ceturto vietu četrinieku sacensībās. Vāciešu dominanci šajā sporta veidā Emīls uzskata par vienīgo gremdējošo faktoru, bet ticība kādudien viņus tomēr apsteigt motivē trenēties un tiekties pretī savam olimpiskajam sapnim.

Jā. Pirms pāris gadiem studijas pabeidza Matīss Miknis, bet šobrīd pāris džeki mācās Latvijas Universitātē.

Ko tad jūs darāt brīvajā laikā?

Kā nu kurais. Daži spēlē videospēles. Man patīk lasīt grāmatas, parasti tās ir autobiogrāfijas. Piemēram, tagad lasu Gustavo "Beidzot! – dziesmu teksti un starpgadījumi". Bet kopumā dienas ir diezgan piepildītas. Reizēm dienā ir pat divi fiziskie treniņi un viens treniņš trasē.

Nesen rakstīju par Soču olimpisko spēļu čempionu gaitām desmit gadus vēlāk. Tie ir stipri atšķirīgi stāsti, kuros netrūkst arī skumju atziņu, tāpēc vēlos tev pajautāt – vai tev ir vīzija, ko darīsi, kad beigsi karjeru bobslejā?

Jā, droši vien palikšu sportā. Šobrīd vēl nevaru pateikt, vai būšu treneris bobslejā vai citur, bet šādas tādas iestrādes man ir – kopā ar sievu organizējam bērnu nometnes. Tas ir virziens, kurā es vēlētos doties pēc karjeras noslēguma. 

Vai piekrīti, ka bobsleja vide ar savu vienveidību un rutīnu ir degradējoša?

Kaut kādā ziņā tas tā ir, bet es uz to raugos nedaudz citādi. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!