Foto: AP/Scanpix/LETA

Leģenda. Ģēnijs. Guru! Tuvākā versija garantētiem panākumiem, kādu Pirmajā formulā iespējams atrast... Tie ir tikai daži no raksturojumiem, kas vijas ap britu inženiera un titulētākā šasiju dizainera F-1 vēsturē – Adriana Ņūvija – vārdu. Viņnedēļ pompozā preses konferencē 65 gadus veco lielmeistaru atklāja kā jaunāko ambiciozās "Aston Martin" F-1 komandas "trofeju".

Ņūvija statistika runā pati par sevi – ar formulām, kas radītas pēc viņa rasējumiem, izcīnīti 12 Konstruktoru tituli un 13 pasaules čempiona tituli pilotu ieskaitē. Bolīdi, kuru tapšanā savu roku pielicis brits, uzvarējuši teju 20% no visām sacīkstēm F-1 vēsturē… Kopš deviņdesmito gadu sākuma Ņūvijs atnesis pašus augstākos sasniegumus visās komandās, kuru rindas viņam izdevies papildināt.

Pēdējo gadu laikā, bruņojusies ar biezo Strola maku, "Aston Martin" tikusi pie jaunas un modernas fabrikas, vēja tuneļa, spēcīgiem inženieriem no citām vadošajām F-1 komandām un šajā autosacīkšu seriālā ļoti pieredzējušiem cilvēkiem, kas vada komandu pretī tās augstajiem mērķiem. Ņūvijs, kā izteicās Strols, ir nozīmīgākais "puzles gabaliņš" šajā "Aston Martin" sistēmā. Tomēr, neraugoties uz Ņūvija ģenialitāti un Lorensa Strola bezgala dziļo naudas lādi, bedres "Aston Martin" ceļā uz iecerēto virsotni ir redzamas jau tagad...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!