Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Ja kāds tā pa īstam vēl nesaprata Ādažos uz betona bluķiem novietotā tanka jēgu, tad iesaku lekciju – šajā otrdienā Saeimā notika Sporta apkakškomisijas sēde, kas diezgan koncetrētā veidā atspoguļoja visu, ko iemieso minētais, tā sauktais, militārās arhitektūras spoks. Tāpat kā gadījumā ar nogurušo bruņu transportieri, sporta nozare mēģināja pacelt savu stobru, tas pat viņiem stāvēja, bet apgalvot, ka šādā erektētā stāvoklī viņi ir gatavi izšaut – nevaram. Jo izrādās, ka nekā vairāk par pacelto stobru viņiem nav.

Nu, labi – es saprotu, ka Izglītības ministrijas pārstāvji nebija šo sēdi ņēmuši par nopietnu sanākšanu un nespēja atbildēt ne uz vienu konkrētu jautājumu, bet, kā tik ļengani un nesavākti var izskatīties sporta lauciņa ierindnieki un viņu komandējošais sastāvs – par to var pabrīnīties. Ministrija jeb ierēdniecība kopumā parādīja kā šobrīd izskatās valsts pārvaldes modelis miniatūrā. Departamenta direktors, kas nomināli tiek saukts par "sporta ministru" un kuru iecēla krēslā vēl vasarā, nezin kāpēc nevarēja piedalīties šajā sēdē nevienā no Valsts kancelejas pasludinātajiem tehniskajiem formātiem. Uz šī fona smieklīgi lasīt par minētā personāža pielaidi valsts noslēpumam – par pārbaudi, par atbilstību, kas droši vien tagad notiek. Ko tur pārbaudīt?! Ja viņam pat uzticētu noslēpumus, viņš taču, acīmredzot, neko nesaprot no tās vides, kur nonācis. Ja saprastu, tad vismaz pieklājības pēc būtu atradis kādā Spānijas pludmales kafejnīcā internetu un censtos nodemonstrēt, ka runas par viņa aprobežotību ir pārspīlētas.

Nu, labi, liksim šo lauvu – kā viņu sauca laikā, kad puika lēkāja pa smiltīm – mierā, jo viņš jau ministrijas specializētājā departamentā nav viens. Pastāstīt par budžetu budžeta nodošanas nedēļā ieradušies bija kolēģi...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!