Foto: AP/Scanpix/LETA

Kad ASV vieglatlēte Elisone Fēliksa palika stāvoklī, "Nike" bija gatavi samazināt sportistes atalgojumu par 70% – sak, zini savu vietu un vienkārši skrien. Divus gadus vēlāk godalgotā sportiste kvalificējās savām piektajām olimpiskajām spēlēm, pārtrauca līgumu ar slaveno sporta apģērbu ražotāju un izveidoja pati savu skriešanas apavu uzņēmumu. Šis stāsts būs, pirmkārt, par mammu, un tikai pēc tam par godalgotāko vieglatlēti sporta vēsturē.

2018. gadā Fēliksa palika stāvoklī. Vieglatlēte vēlējās būt gan sportiste, gan māte, lai gan zināja, ka profesionālām vieglatlētēm grūtniecība tiek dēvēta par karjeras "nāves skūpstu". Fēliksa bija redzējusi, kā viņas draudzenes-sportistes smagi nopūlas, mēģinot apvienot profesionālo spiedienu ar atbildību, ko uzliek mātes loma. Pastāvēja arī nerakstīts likums, ka, sportistei nonākot gaidībās, sponsoru nauda no lielajiem zīmoliem tiek samazināta.

"Man vienmēr šķita – ja sasniegšu pietiekami daudz, tā nebūs mana pieredze," saka pasaules titulētākā vieglatlēte. "Domāju, ka tieši tas mani pamudināja gaidīt līdz pat karjeras beigu posmam, taču galu galā man bija jāizcīna tā pati cīņa."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!