Foto: AFP/Scanpix/LETA

2022. gada augustā Latvijas U20 hokejisti pirmo reizi vēsturē sasniedza pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu. Svarīgu lomu aizsardzībā spēlēja Bogdans Hodass, kurš nākamajā pasaules čempionātā – tikai četrus mēnešus vēlāk – kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Tagad viņam aiz muguras noslēdzošā sezona junioros un parakstīts pirmais profesionālais līgums. Taču vēl līdz pirmajam algas čekam Bogdans grib pacīnīties par vietu Latvijas izlasē un septembrī atrādīt sevi NHL klubam Minesotas "Wild".

"Kad meklēju līgumu, uz Eiropu pat nepaskatījos. Runāju ar aģentu un viņš teica, lai turpinu ceļu uz savu sapni. Aprunājos arī ar Kristiānu Rubīnu. Viņam bija tāds pat ceļš kā man. Pateica, lai nesteidzos uz Eiropu, lai sitos caur ECHL. No pirmajām spēlēm sevi jāatdod par 100%, lai tiktu uz AHL," sarunā ar MVP saka 21 gadu vecais Bogdans.

"ECHL spēlē vai nu veterāni, vai nu jaunie, kas cenšas iet tādu pašu ceļu kā viņš. Protams, negribi ECHL aizsēdēties. Jo vecāks paliec, jo mazāk iespēju," piebilst Rubīns.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!