Foto: DELFI

Trakais suns. Vājprātīgais. Rokas granāta ar izrautu drošības gredzenu. Nenostiprināts lielgabals. Šie ir tikai daži apzimējumi, kas izmantoti, lai raksturotu dāņu pussargu Tomasu Grāvesenu. Savā futbola ceļojumā no Vejles līdz Hamburgai, Liverpūlei, Madridei un Glāzgovai viņš šokēja komandas biedrus, trenerus un klubu menedžerus. Taču 32 gadu vecumā Grāvesens pēkšņi beidza karjeru un pazuda, lai pēc vairākiem gadiem atkal uzrastos, dzīvodams greznā, slēgtā apkaimē Lasvegasā ar Andrē Agasi un Nikolasu Keidžu kaimiņos.

Pāreja no "Everton" uz "Real" nāca "pilnīgi no zila gaisa", neslēpa Grāvesens. "Kad mans aģents Jons [Sīvebeks] teica, ka Madrides "Real" ir ieinteresēts, es atcirtu, lai viņš beidz jokot. Septiņas dienas vēlāk notika darījums. Man nebija laika pat sakravāties. Atbraucu, mani prezentēja un nākamajā dienā mums bija spēle. Tas bija kaut kas, par ko nebiju pat sapņojis."

Lai gan Grāvesens guva vārtus jau vienā no pirmajām spēlēm, turpinājumā viņa sniegums balsta pussarga pozīcijā nepārliecināja, tādēļ 2006. gada sākumā dāņu futbolists bija gatavs pamest Madridi. Trenera maiņa nāca par labu un ļāva atgriezties pamatsastāvā, tomēr sezonas izskaņā viņš atkal bija uz soliņa.

Līdz 2006. gada augustā notika incidents, kas mainīja Grāvesena karjeras vektoru.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!